Populární sitcom Chůva k pohledání se vrací a s ním i Fran Drescher ve své nejúspěšnější roli

Populární sitcom Chůva k pohledání se vrací a s ním i Fran Drescher ve své nejúspěšnější roli
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vtipný seriál je tentokrát v dopolední nabídce TV Nova a diváci si mohou připomenout život Fran Fine, které propůjčila hlas jedna z našich nejlepších dabérek Magdalena Reifová.

Nadčasový seriál Chůva k pohledání vznikl už v roce 1983 v režii samotné herečky a jejího tehdejšího manžela Petera Marca Jacobsona. Z málo známé newyorské herečky byla rázem oblíbená seriálová hvězdička a její filmové začátky (třeba ve filmu Horečka sobotní noci) byly zapomenuty.

Drescher se narodila v newyorském Queensu rodičům Mortymu, analytikovi námořních systémů, a Sylvii, svatební poradkyni. Při studiu na Hillcrest High School se seznámila se svým budoucím manželem a spolupracovníkem Peterem Marcem Jacobsonem. Vzali se v roce 1978, pouhé tři roky po absolvování střední školy.

Nečekaný úspěch

Dvojice napsala scénář k sitcomu Chůva k pohledání, ve kterém Drescher hraje židovskou módní návrhářku Fran Fine, která se stane chůvou v bohaté britské rodině. Komediální seriál, který se vysílal na CBS v letech 1993 až 1999, vynesl herečce dvě nominace na cenu Emmy a dvě nominace na Zlatý glóbus. Kostýmy Brendy Cooperové získaly v roce 1995 cenu Primetime Emmy za mimořádný individuální úspěch.

Fran za sebou měla pestrý život a z něj čerpala nápady do seriálu. Některé životní zkušenosti by však raději zapomněla. Jak vyšlo najevo, v roce 1985 se do jejího domu vloupali zloději a Fran a její kamarádku jeden z mužů znásilnil, zatímco druhý hledal cennosti. Jejího manžela svázali a musel se na celou násilnou scénu dívat. Násilník byl čerstvě propuštěným delikventem a svobody si moc neužil. Nakonec dostal doživotní trest.

Dva roky bojovala s rakovinou

V pozdějších letech Fran bojovala s rakovinou dělohy, kterou úspěšně porazila, ale přišla o možnost mít vlastní dítě. O svých zkušenostech napsala knihu. Manželství s Jacobsonem skončilo rozvodem v roce 1999, když se ukázalo, že Jakobson je gay.

Herečka tenkrát uvedla, že se brali příliš mladí a nevěděli, kdo skutečně jsou. Zůstali přátelé i potom a zrodil se další seriál Manžel k pohledání, kde hraje květinářku, která se po 18 letech dozvídá, že je její manžel gay.

Je prezidentkou SAG-AFTRA

V roce 2021 se Drescher úspěšně ucházela o post prezidenky SAG-AFTRA, odborového svazu, který zahrnuje scénáristy a televizní a rozhlasové umělce. Stála tak v první řadě při nedávné hollywoodské stávce. Za sebou měla podporu hereckých hvězd, mezi nimiž byla jména jako Tom Hanks nebo Dan Aykroyd.

Zdroje článku: