Pokračování Kukaček: Není důvod, aby nebylo

Pokračování Kukaček: Není důvod, aby nebylo
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Proč by vlastně nemohlo být další pokračování Kukaček? Nemocnice na kraji města se také dočkala pokračování ve formě série Nemocnice na kraji města po dvaceti letech, a to zde byl odstup značný a návaznost mnohem problematičtější.

Tvůrci zatím s natáčením další série nepočítají a producent Filip Bobiňski tvrdí, že: „Šestadvacet epizod, které Kukačky v součtu dílů obou řad mají, nám hezky uzavřelo vyprávěný příběh. Navíc kluci už by nám moc vyrostli, museli bychom skákat v čase a už by to byl úplně jiný seriál.“

 Ale zde skok v čase přímo nahrává dalšímu natáčení. David si mezitím odpyká trest, Marcela třeba i vystuduje, soužití Holcových s Kadlecovými se také posune nějakým směrem a dětští herci povyrostou, což bude jen hrát do noty dalším dílům. Prostoru je opravdu mnoho a diváci po pokračování přímo lační.

A jak to třeba všechno jednou bude

Karel se nakonec díky věčnému řvaní dočká mrtvice a těžce ochrne. Olga se o něj bude muset starat. Do toho jí začne divoký Tomáš přerůstat přes hlavu a bezprizorní Bára s Markem se vrhnou na šikmou plochu. Martin se znovu setká s kolegyní, se kterou měl kdysi pletky, a naváže nový vztah. Situace se vyostří a Tomáš už odmítá mámu Olgu, která je stále víc a více vyčerpaná, nervózní, kvůli čemuž na něj už nemá čas. Odchází s Terezou a Jakubem také do Prahy, kde nastoupí na sportovní školu.

I na konci druhé řady zůstalo několik nevyjasněných linií. Dočkáme se někdy jejich rozřešení?
I na konci druhé řady zůstalo několik nevyjasněných linií. Dočkáme se někdy jejich rozřešení? | Zdroj: Miroslav Kučera / © Česká televize

David, který se svou ctitelkou založí rodinu, si teprve v roli otce si uvědomí to, jakou spoušť vlastně způsobil výměnou dětí. Prostor by měla dostat i Kamila a řešení její naplněné mateřské role. Prostě námětů a nedořešených linií je hodně a zasloužily by opravdu poctivě dotáhnout do konce. Další řada by už nemusela být výrazně emotivní, pro změnu by jí slušelo více dramatu.

Koneckonců režisér Biser Arichtev nechtěl ani druhou řadu Kukaček, stejně tak může změnit názor i na řadu třetí.

Zdroje článku: