Ordinace v růžové zahradě 2: Střežený pacient prozrazen. Je v ohrožení?

Ordinace v růžové zahradě 2: Střežený pacient prozrazen. Je v ohrožení?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
A to určitě není vše, co si v díle 1037 s názvem Motorkář vychutnáte. Márovi se znovu vrací vzpomínky, které chtěl pohřbít hluboko ve svém nitru a lékařka Hájková se rozhodla upoutat pozornost svého přítele opravdu zajímavým způsobem. Zabere to?

Čestmír se rozhodl nepřijmout velkorysou nabídku Brabce ohledně akcií nemocnice, zároveň ale Martinovi připomíná, že čeká na jeho odchod. To doktora vůbec netěší, protože nechce být vzdálený od Lucie a dojíždění za prací by jeho vztah mohlo zkomplikovat.

Ani Sandra Hájková to nemá jednoduché a je na vážkách, zda má její vztah s Liborem ještě smysl. Vadí ji, že je posedlý prací a když se ji v nemocnici naskytne příležitost zaflirtovat si s nejhlídanějším pacientem celé nemocnice, tak ji využije.

Největší problém v nemocnici nastává v okamžiku, kdy je přivezený pacient ve vážném stavu a jediný, kdo je volný k operaci, je doktor Mára. Jenomže ten v pacientovi poznal muže, který je zodpovědný za jeho tragické okamžiky z minulosti, se kterými se ještě nevyrovnal. Ještě více se bojí o Táňu, a proto ji odmítá vzít na sál a riskuje s nezkušenou Hájkovou.

Táňa ovšem nezná pravý důvod, proč nemá u operace asistovat a jde si věc ujasnit s Márou. Oba tak zjišťují, že svou společnou minulost ještě zdaleka neuzavřeli. Zpráva o novém pacientovi se dostane až k Valšíkovi a ten přispěchá na sál, ale vidí, že Leoš situaci zvládá.

Ani Lucii se nevyhnou trable. Když se v baru objímá s Martinem, přichází Alena Mázlová a dlouho skrývané tajemství je venku. Je to ale dobře? Neovlivní to vztah Lucie s Čestmírem nebo dokonce s Brabcem?

Alena připomíná Lucii minulost, kde se Brabec neukázal v dobrém světle, ale Lucie si za svým vztahem stojí. Uprosí alespoň Alenu, aby neříkala Čestmírovi, co odhalila, aby měla šanci mu to říct sama.

Hlídaný pacient Robert se usměvavé sestřičce Radce přiznává, že se v nemocnici zamiloval. Ta netuší, že mluví o Sandře. Ale vypadá to, že Robert bude mít jiné starosti. V nemocnici ho zahlédl doktor Karabec a poslal tuto informaci dál. Nebezpeční lidé se tak dozvěděli, že Robert Hanzl je živý a znají i jeho nové příjmení.

Mázl našel způsob, jak se stát spolumajitelem nemocnice i bez akcií od Brabce a vzal celou rodinku na oslavu k Lucii do baru, kde se samozřejmě ukáže i Brabec. Posilněný alkoholem nakonec odchází na dvůr, kam za ním jde Lucie. Bohužel právě v ten okamžik ji přichází videohovor od bývalého manžela a nic netušící servírka hovor přijme a nese telefon Lucii ven. Tak se dozvídá, že muž, do kterého je zakoukaná, nechodí do baru za ní a nešťastně zapnutý telefon prozradí vztah Lucie a Martina muži, kterému se to líbit nebude. Čestmír je tak vlastně jediný, kdo zatím o vztahu neví. Jak bude asi reagovat, až se to dozví a ustojí to jeho vztah k Lucii?

Nejtragičtější okamžiky ovšem prožívá Leoš, kterému zraněný Prýger na sále rozjitřil pohřbené vzpomínky na tragédii, při které přišli s Táňou o Mirečka.

Zdroj:

  • autorský článek