Odznak Vysočina: Hned z počátku nového roku se vrátí kapitánka Skálová s kriminálními příběhy z malebné Vysočiny

Odznak Vysočina: Hned z počátku nového roku se vrátí kapitánka Skálová s kriminálními příběhy z malebné Vysočiny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Odznak Vysočina se už potřetí objeví ve vysílàní TV Nova. První sérii diváci přijímali trochu vlažně, protože čekali druhou Policii Modravu. Bohužel krásné exteriéry nestačí a první série Odznaku nabídla epizody v pomalém rytmu a kapitánka Skálová nebyla moc výraznou šéfovou.

Celým dějem se pořád proplétal případ Jůlinka, který začal po několika epizodách diváky otravovat. Martin Hofmann, Michal Suchánek a Patrik Děrgel měli bohužel hodně málo prostoru a vše se točilo kolem komplikovaného vztahu Dany Skálové a Kateřiny Vlčkové.

Skálová a tým vyšetřovatelů
Skálová a tým vyšetřovatelů | Zdroj: TV Nova

Druhá série už byla o něco lepší a rytmus seriálu se přece jen trochu zrychlil. A především díky internímu vyšetřování diváci dostali informace k starému případu Jůlinka. Také se vybarvila Kateřina Vlčková (Simona Zmrzlá), která spolupracovala tajně s vyšetřovatelem, který měl znovu projít celý případ a rozhodnout, zda Dana Skálová (Monika Hilmerová) nepochybila.

Rozhodně zajímavě byla ve druhé sérii vystavená linka Kateřiny Vlčkové, která postupně dokázala diváky přesvědčit, že není úplně zápornou postavou. Dokázala se také sama vyrovnat se šikanou z minulosti, která ji poznamenala.

I ve třetí sérii se objeví vedlejší postavy, které už diváci znají. Stále se v místě zdržuje dospělá Julie Maxová (Martina Jindrová), plukovník Valtr Kožíšek (Pavel Řezníček) a soudní lékař Milan Havránek (David Máj).

I tentokrát je děj jednotlivých kauz inspirován skutečnými případy a s realistickým ztvárněním policejních postupů opět pomáhá odborná poradkyně, vrchní komisařka Renáta Miková. Protože se tentokrát vyšetřování bude týkat i dětí a mladistvých, stala se novou odbornou poradkyní Petra Wünschová z centra Locika a kriminalisté budou spolupracovat také s OSPOD (Orgán sociálně-právní ochrany dětí).

Veškeré pátrání bude znovu zasazeno do malebného prostředí Vysočiny s její krásnou a romantickou a zároveň divokou přírodou.

Ve třetí řadě si znovu zahraje Kristýna Nováková, Robert Mikluš, Pavel Soukup, Jan Šťastný, Pavla Gajdošíková, Jan Hrušínský či Ivana Andrlová. Stejný zůstává i režisérský tandem – Marek Najbrt a Andy Fehu.

Třetí řada se naopak, na rozdíl od předchozí série, nebude vracet do minulosti, spojovací linkou bude tentokrát naplňování osobních ambicí, a to i za cenu jednání na samé hraně zákona. Nově se pak diváci mohou těšit například na Sašu Rašilova, Marka Daniela nebo Martinu Preissovou, kteří se v této sérii objeví v epizodních rolích.

Letos se už potřetí vracíme na Vysočinu, abychom divákům mohli v příštím roce nabídnout nové díly jejich oblíbené kriminálky. Vrací se celá naše parta vyšetřovatelů, budeme natáčet na neokoukaných místech Vysočiny a samozřejmostí jsou nové kriminální případy, které jsou, stejně jako v předchozí sérii, inspirované skutečnými událostmi. Diváci se můžou těšit i na soukromé linky vyšetřovatelů a můžu prozradit, že hlavní roli v nich tentokrát bude hrát Vašek Kocián v podání Patrika Děrgela, který se kvůli touze po uznání dostane na šikmou plochu,

naznačuje směřování série Iva K. Jestřábová, kreativní producentka TV Nova.

Druhou řadu seriálu, kterou TV Nova uvedla na jaře letošního roku po dobu osmi nedělních večerů, sledovalo v průměru 1 218 000 diváků.

Zdroje článku:
  • Press kit TV Nova,
  • Autorský text