Jedna milosrdná lež zkomplikuje Kryštofovi Hádkovi život v komedii Lítá v tom

Jedna milosrdná lež zkomplikuje Kryštofovi Hádkovi život v komedii Lítá v tom
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V romantické komedii se hlavní hrdina rozhodne naposledy udělat svou nemocnou matku šťastnou a splnit její touhu po vnoučatech. Přesvědčí těhotnou sousedku a bývalou striptérku, aby předstírala jeho těhotnou partnerku a potěšila tak na smrt nemocnou matku.

Hlavní hrdina Lukáš (Kryštof Hádek) má sice štěstí na holky, ale jen málokterá sdílí jeho vášeň pro vesmír a kosmonautiku, která je pro něj stěžejní. Když se rozhodne udělat svou nemocnou maminku (Taťána Medvecká) šťastnou, do života mu vstoupí Natálie (Kristína Svarinská).

Natálie za finanční odměnu sehraje těhotnou přítelkyni a budoucí manželku. Na začátku to vypadá jako dobrý plán a maminka je šťastná. Ale pak se matka zázračně uzdraví a Lukáš se s Natálií ocitají v pasti, kde musí dál předstírat, že tvoří zamilovaný pár. Situace se začíná zvrtávat a brzy se dostanou do spirály zmatků a nedorozumění.

Aby udrželi maminčino štěstí, musí zapojit do vymyšleného příběhu své přátele, kolegy z práce a vlastně kohokoli, kdo se s nimi dostane do kontaktu. Až se nakonec zdá, že se všichni zapletou do jednoho velkého chaosu. Za chvíli se všichni povezou na kolotoči karambolů a nedorozumění.

Lítá v tom je komedie o jedné milosrdné lži, která spustí řetězec událostí a rozvine hodně zajímavý příběh. Taky je o tom, jak je život nevyzpytatelný, přináší nečekané situace a zážitky a může se během jedné vteřiny úplně změnit,

říká k filmu Kristína Svarinská, která se divákům představí v roli jeho těhotné sousedky a falešné přítelkyně.  

Komedii Lítá v tom natočil Tomáš Dianiška, v dalších rolích se představí Taťjana Medvecká, Anna Polívková, Sandra Nováková, Filip Rajmont, Pavel Soukup, Miroslav Noga nebo Veronika Žilková.

Od začátku mě ten námět a příběh bavil, stejně jako další obsazení a to, že film točí právě Tomáš Dianiška. Myslím, že ten příběh je chytře napsaný, film sám je hezky výtvarně a vizuálně natočený a je to sranda,

popisuje Kryštof Hádek.

Jméno režiséra Tomáše Dianišky přesvědčilo k roli ve filmu i Taťjanu Medveckou.

Byl to jeden z velkých důvodů. Tomáš má v divadelním světě skvělé jméno, je to takový zavedený komediograf s neuvěřitelnou zásobou nápadů,

přiznává Medvecká, která hraje roli maminky.

Výrazným tématem filmu je astronomie, kosmonautika a láska k vesmíru a hvězdám. Hlavní postava filmu se už od dětství chce stát astronautem. Poslední klapka filmu padla v pražském planetáriu ve Stromovce, kde si Kryštof Hádek vyzkoušel skafandr, trenažery pro kosmonauty i kokpit raketoplánu Apollo 11.

Film dále vznikal v planetáriu a hvězdárně v Hradci Králové, v hradecké Studijní a vědecké knihovně, ve Fakultní nemocnici Hradec Králové, v hradeckém sanatoriu SANUS, v Obřím akváriu Hradec Králové a hodně exteriérů natáčel štáb i v Bratislavě na letišti. Pro ústředí NASA zvolili tvůrci budovu slovenského rozhlasu a televize RTVS.

Na Voyo snímek Lítá v tom s Kryštofem Hádkem, Kristínou Svarinskou a Taťánou Medveckou v hlavních rolích vstupuje v neděli 14. dubna 2024.

Zdroje článku:
  • Press kit TV Nova,
  • Press kit Bontonfilm,
  • Autorský text