Netflix a náš malý tip na víkendové lenošení 7.–8. ledna

Netflix a náš malý tip na víkendové lenošení 7.–8. ledna
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Počasí nepřeje lyžařům ani výletníkům, a tak je nejspíš tou nejlepší variantou zavrtat se doma do měkoučké deky, uvařit si hrnek svařáku a podívat se, co nového Netflix přináší, nebo objevit dávno zapomenuté poklady, které má v nabídce.

Dívka z Osla

  • Seriál Norsko / Izrael, 2021, hodnocení 77 %

Seriál vznikl jako první spolupráce mezi Netflixem a izraelskou kabelovou televizí společnosti Hot. A jak je ze sledovanosti patrné, spolupráce to byla úspěšná a nový seriál má už miliony diváků po celém světě. V Izraeli byl vysílaný už koncem roku 2021 a stal se druhým nejsledovanějším seriálem v zemi. Děj se týká únosů, které má na svědomí Islámský stát a požaduje za osvobození unesených lidí propuštění 12 vězňů IS.

Jednou z unesených obětí je Pia. Norská diplomatka se vydává na Blízký východ a doufá, že díky starým známým a svým znalostem dokáže vysvobodit unesenou dceru.

Seriál je nabitý dějem. Půlhodinové epizody jsou právě tak dlouhé, aby si divák mezi jednotlivými díly udělal krátkou pauzu. Zajímavé je určitě i prostředí pouště, ve kterém se natáčelo.

Diváci hodnotí kladně propracovanost seriálu, napětí a téma terorismu. Postavy přináší celou řadu zvratů a děj rozhodně není předvídatelný. Deset dílů vám krásně vyplní víkendové večery a rozhodně se nudit nebudete.

Divoké historky

  • Povídkový film Argentina, 2014, hodnocení 82 %

Film získal uznání kritiky, zejména v Jižní Americe, kde posbíral mnoho ocenění. Získal také ve Velké Británii cenu BAFTA za nejlepší neanglicky mluvený film a ze Španělska si odnesl cenu Goja za nejlepší zahraniční film. Byl také nominovaný na Oscara a na Zlatou palmu na FF v Cannes.

V režii Damiána Szifróna si můžete vychutnat šest hodně divokých historek, ve kterých potkáte obyčejné lidi, kterým se stala nějaká nespravedlnost, a přestože se ze všech sil snaží zachovat správně, nakonec jim dojde trpělivost. A tak se jednoho dne lidé, jako je specialista na demolice, číšnice, manažer nebo novomanželé, rozhodnou vzít spravedlnost do svých rukou a začnou prahnout po pomstě. A každý z příběhů má překvapivé rozuzlení.

Všech šest povídek má silný potenciál vás docela dobře pobavit a napadne vás, že ty příběhy snad napsal sám život.

 

Zdroj: