Mars útočí: Natáčení akční komedie bylo náročné především pro kostyméry

Mars útočí: Natáčení akční komedie bylo náročné především pro kostyméry
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
K Zemi se blíží nespočet létajících talířů a Bílý dům řeší otázku, zda mimozemšťany uvítat, či napadnout. Ti jsou však o krok napřed, po likvidaci uvítacího tábora a amerického kongresu se rozprchnou do celého světa, kde ničí vše, co jim stojí v cestě.

Naštěstí se objeví Richie Norris, který přijde na to, že mimozemšťany zabíjí indiánská píseň od Slima Whitmana. Svět toho využije, a díky jediné písni se lidstvu podaří přežít.

Jaké bylo původní obsazení?

Profesora Kesslera ztvárnil herec Pierce Brosnan, ovšem první volbou do obsazení této role byl zvažován Hugh Grant. Role Barbary Landové byla zprvu nabídnuta Susan Sarandon, roli nakonec získala Annette Beningová. Prezidenta si ve filmu zahrál Jack Nicholson, pro toto obsazení byli také zvažováni Paul Newman a Michael Keaton. Do role první dámy zase Meryl Streep a Stockard Channing, roli získala Glenn Close.

Film se těšil z několika nominací

I když se snímek u mnohých diváků neujal, byl nominován v sedmi kategoriích na Saturn Awards. V režii získal nominaci Tim Burton, Danny Elfman za hudbu, Jonathan Gems za scénář, Lukas Haas za herecký výkon, Colleen Atwood za kostýmy, Industrial Light & Magic za efekty, a celý snímek pak v kategorii sci-fi film. Z těchto sedmi nominovaných cenu získal pouze Danny Elfman.

Někdy nebylo jednoduché dostat herce do kostýmů

Aby byl kostým Lisy Marie, která si zahrála marťanskou dívku, hladký a jemný, nesměl mít na sobě knoflíky ani zipy. Proto jej kostyméři pokaždé museli na Lise přišívat. Ve filmu si také zahrál její pes, který získal roli psa reportérky Nathalii Lakeové.

Smích provázel také jiné herce a komparzisty

Režisér Tim Burton v mládí sbíral kartičky s obrázky marťanů. Právě ty byly pro tvůrce kostýmů inspirací. Avšak jejich podoba byla téměř identická s mimozemšťany z filmu Válka světů z roku 1953.

Nenechte si ujít tuto typickou americkou akční komedii, kterou vysílá televize Nova Cinema 22.10. ve 20.00 hodin.