Pamatujete na Sue Ellen z Dallasu? I v 83 letech má stále spoustu energie. Pozitivní přístup jí pomohl přečkat těžké časy

Pamatujete na Sue Ellen z Dallasu? I v 83 letech má stále spoustu energie. Pozitivní přístup jí pomohl přečkat těžké časy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V 80. letech byla na vrcholu. Tehdy okouzlila diváky seriálu Dallas jako krásná Sue Ellen, ale půvab jí nechybí ani dnes. Třiaosmdesátiletá herečka Linda Gray si celý život zachovávala optimismus, i když kráčela poměrně trnitými cestami. Pořád si s radostí vychutnává každodenní maličkosti.

Nejen herečka, ale i režisérka

Oceňovaná herečka, uznávaná režisérka, bývalá velvyslankyně dobré vůle OSN a jedna z nejobdivovanějších hvězd na světě, to všechno je Linda Gray. Její ztvárnění Sue Ellen v někdejším televizním trháku Dallas jí zajistilo celosvětovou popularitu a také nominace na dva Zlaté glóby za nejlepší ženský herecký výkon, dále cenu Emmy za hlavní ženský herecký výkon v dramatickém seriálu a řadu mezinárodních ocenění. Ona přitom v Dallasu jen nehrála, ale také režírovala mnohé z jeho epizod.

Původní romantická a dramatická sága o rodině Ewingových pochází z let 1978 až 1991, ale v roce 2012 se k radosti mnohých vrátila a běžela po tři úspěšné sezóny. Samozřejmě že to s novou generací a značně sešlými původními hrdiny nebylo už úplně ono, ale zvědaví zastánci prvního seriálu se přesto nadšeně dívali.

Byla vzorem mnoha žen a v životě to neměla lehké

V září 2015 byly vydány memoáry Lindy Grayové pod názvem The Road to Happiness is Always Under Construction. Nadčasová kráska si je nadělila na oslavu 75. narozenin a podělila se v nich se čtenáři o svou cestu ke štěstí. Dílo se dočkalo nadšených recenzí a pochopitelně se rychle stalo bestsellerem. Nejvtipnější je, že když bylo Lindě pouhých dvacet let, redaktor časopisu ji chladně odmítl jako modelku a napsal, že „z ní možná jednoho dne něco bude“. Od té doby se herečka jen vyvíjela a rostla do krásy. Díky svému půvabu, velkorysosti i moudrosti se stala vzorem pro ženy všech věkových kategorií.

Prošla si přitom řadou osobních tragédií. Jako dítě prodělala paralyzující obrnu, vyrůstala s matkou alkoholičkou, ocitla se ve vztahu, kde ji manžel citově vydíral a šestnáct let nutil žít podle jeho pravidel, než se otevřeně vzbouřila. Její cesta byla i poté trnitá, ale kráčela po ní s neúnavně pozitivním přístupem.

Užívejte si, dokud to jde

Role v Dallasu není zdaleka jedinou, kterou se Linda Gray může pochlubit. Zahrála si v celé řadě filmů (Oscar, Dokonalé protiklady, Školka pro seniory aj.) i seriálů (Melrose Place, Modelky s. r. o.) a excelovala také v divadle. Aktivně se zapojuje do komunitní a charitativní práce a v současnosti žije v Los Angeles. V nynějších 83 letech prohlašuje, že sebevědomí a chuť k životu jí dodává především fakt, že na svůj věk vůbec nemyslí. Snaží se zůstávat pozitivní, těšit se z maličkostí a podnikat věci, které ji přimějí vyjít z komfortní zóny. „Bavte se životem,“ říká v rozhovoru pro magazín HELLO!, „protože nikdy nevíte, co přijde.“