Lidi krve (2020): Příští rok se v kinech objeví český film o vysídlení Němců

Lidi krve (2020): Příští rok se v kinech objeví český film o vysídlení Němců
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Právě v těchto dnech probíhají dokončovací práce na snímku Lidi krve, který se sice bude odehrávat v současnosti, ale bude se vracet k událostem, jež se na našem území staly po skončení druhé světové války. Kde se natáčelo a kdo si ve filmu zahraje?

Zaniklá vesnice

Děj se bude odehrávat v dnes již zaniklé obci jménem Vitín, která se nacházela s Českém středohoří poblíž Malého Března. Její složení obyvatelstva bylo německé, a po vysídlení se do ní nastěhovalo jen pár lidí, kteří postupně odešli. Obec tak zanedlouho zanikla úplně. Základ příběhu je tedy postaven na skutečných událostech. Filmaři se pohybovali na Ostravsku, kde byli k vidění v Dolní oblasti Vítkovice, nebo poblíž koksoven u řeky Odry.

Výprava do minulosti

Příběh se točí okolo hlavního hrdiny, který pochází z česko-německé rodiny. Toho si zahraje Miroslav König. Pro nemocného Leopolda Švarce, kterého ztvárnil Miroslav Mejzlík, připraví výpravu. Oba se tak ocitnou v krajině, kde kdysi stávala osada Vitín, a stanou se svědkem událostí v roce 1945, kdy byl uskutečněn odsun Němců.

Jak pomůže cesta do minulosti v tom, aby hlavní hrdina pochopil přítomnost? Na film se v našich kinech můžeme těšit na podzim příštího roku.