Lež na pláži: Vezměte si třikrát Lexu z Comebacku, přidejte třikrát více trapnosti a máte tři hlavní hrdiny seriálu

Lež na pláži: Vezměte si třikrát Lexu z Comebacku, přidejte třikrát více trapnosti a máte tři hlavní hrdiny seriálu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nový osmidílný seriál nezachrání ani dvě pohledné dcery Lindy Rybové. Proč takové dílo vzniklo, můžeme jen hádat. Sandra Nováková zřejmě nebyla spokojená s tím, že si dva měsíce v Chorvatsku při natáčení seriálu Na vlnách Jadranu kamer moc neužila, a tak jí manžel, režisér Moravec, slíbil, že si udělají další seriál.

A proč se neobrátit na starou známou z Primy, která to zařídí. Lenka Hornová na to možná kývla, ale pod podmínkou, že dodá námět. Už tato skutečnost měla Moravce varovat. Lenka Hornová je možná velice zdatná manažerka, ale jak ukázala v seriálu Eliška a Damián, rozhodně by se neměla pouštět do kreativní práce. A Vojtěch Moravec si možná řekl, že když na scénáři zapracuje se svou milovanou manželkou, natočí alespoň průměrný seriál, který vyšperkují atraktivní přímořskou lokalitou. Jenže se spletl.

Zdroj: FTV Prima

Už po první epizodě je jasné, že jediná věc, která je v seriálu zajímavá, jsou dcery Lindy Rybové. Když nebudeme hodnotit jejich herecký výkon (zřejmě bylo velmi lákavé strávit 2 měsíce u moře, a ještě dostat zaplaceno), je zajímavé obě mladé dívky pozorovat. Jsou tak moc podobné matce, a přesto trošku jiné. Dokonce i gesta a intonaci hlasu mají po mámě. Rozálie a Josefína se prostě Lindě Rybové povedly.

dcery Lindy Rybové
dcery Lindy Rybové | Zdroj: FTV Prima

Nic dalšího v seriálu asi nenajdete. První diváci rozhodně kritikou nešetři.

Už ten námět trochu pokulhává. Tři mladíci, kteří jsou už od pohledu s inteligencí „na štíru“, pracují v tom nejdravějším odvětví jako ajťáci. Dostanou se do nebezpečné situace a rozhodnou se prchnout starou dodávkou na chorvatské pobřeží. Tam se bez problémů ubytují pod falešnými jmény (vtipné, že?), a dokonce nikdo neprokoukne, že nejsou barmany, za které se vydávají.

O seriálu

Gabriel, Štěpán a Hynek, tři mladí ajťáci z Prahy, jsou na útěku před všemocným mafiánským kmotrem (Miroslav Etzler). Azyl najdou v hotelu na chorvatském pobřeží, kde se ubytují pod falešnými jmény. Původně měli v plánu jet dál, utíkají přece před mafiánem a jde jim o život! Jenže sotva potkají pohledná děvčata, plány se mění a kluci si chtějí užít příjemné prostředí. Samozřejmě jsou tak okouzlující a vtipní, že hned sbalí tři české dívky, které se v hotelu zdržují. Jednou z nich je dokonce dcera majitele hotelu.

Aby se tvůrci vyhnuli jazykové bariéře, hotel má českého majitele, český personál a také hosty. Sandra Nováková si pro sebe vybrala a napsala roli současné přítelkyně majitele hotelu. Zřejmě bude mít nějaký význam to, že majitel hotelu nechal přepsat hotel na ni. To bude asi nějaká „dramatická zápletka“.

Občas se stane, že seriál nemá moc dobrý rozjezd a po pár epizodách se přece jen kvalita zlepší, ale v tomto případě na to nevsázejte. První epizodu si můžete zhlédnout už 1. dubna a následujících sedm vždy v pondělí večer na Primě. Konkurenční televize, která vysílá už tradičně ve stejnou dobu seriál Specialisté, se nemusí obávat odlivu diváků.

Zdroje článku:
  • iprima.cz,
  • Press kit TV Prima,
  • Autorský text