Fotokvíz ze světa kouzelných českých pohádek. Dokažte, že je znáte opravdu dobře v extra těžkém testu

Fotokvíz ze světa kouzelných českých pohádek. Dokažte, že je znáte opravdu dobře v extra těžkém testu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
S tím, jak se pomalu blíží Vánoce, nastává čas radostného očekávání a těšení se na stromeček, dárečky i nepostradatelné české pohádky. Ty na našich televizních obrazovkách nesmějí nikdy chybět, ačkoli je beztak známe nazpaměť. Možná dokonce tak dobře, že nás nezaskočí ani záludný fotokvíz.

Co mají společného jména jako Václav Vorlíček, Bořivoj Zeman, Hynek Bočan, Zdeněk Troška, Jiří Strach a Karel Janák? Ty nejkrásnější pohádky, které se navždy zapsaly do našich srdcí a které si každý rok připomínáme alespoň o Vánocích, i když bychom je pomalu mohli odříkat slovo od slova. Příběhy o statečných princích, krásných princeznách, chytrých a neohrožených tovaryších, nebezpečných černokněžnících, nezbedných čertech a dalších nadpřirozených bytostech nesmějí o svátcích chybět na žádné televizní obrazovce.

Dá se tedy předpokládat, že se v nich čeští diváci vyznají už skutečně dokonale a necouvnou ani před naším fotokvízem. Co myslíte, dokážete poznat, o jakou pohádku se jedná, při pouhém pohledu na fotografii, která zachycuje náhodnou scénu? O vašem úspěchu může rozhodnout ten nejdrobnější detail, dávejte proto dobrý pozor a nenechte se ničím rozptýlit. Přejeme vám pohádkovou zábavu.

Povedlo se vám přiřadit všechny zatoulané fotografie ke správným filmům? Pak vám blahopřejeme k záviděníhodným znalostem českých pohádek a smekáme před vámi kouzelnický klobouk. Vyzkoušejte si další naše kvízy zaměřené na českou i zahraniční filmovou a seriálovou tvorbu.

Zdroj článku:
  • Autorský text