Kvíz pro pozorné diváky: Poznejte československé filmy podle fotek

Kvíz pro pozorné diváky: Poznejte československé filmy podle fotek
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Milovníci československých filmů a zábavných kvízů se mohou začít radovat. Připravili jsme si totiž zejména pro ně pár fotografií zachycujících scény ze starých, ale pořád oblíbených filmů. Úkol je jasný – pomocí obrázků uhodnout názvy.

Pokud se pokládáte za znalce starých dobrých československých filmů a seriálů, pak pro vás následující kvíz bude procházka růžovou zahradou. Ale pozor, své oblíbené snímky potřebujete mít opravdu dobře nakoukané a znát je nejlépe nazpaměť, protože je budete muset poznávat na základě fotografií.

Aby to pro vás nebylo příliš těžké, dopřejeme vám drobnou nápovědu. V našem výběru najdete scény z populárních komedií, které ve 30. letech 20. století natočil režisér Martin Frič. Od téhož režiséra tam naleznete jednu veselou pohádku. Kvíz nicméně zabrousí i do pozdějších časů, a to až do 70. let. Zahrnuje rozličné žánry a vedle filmů také jeden seriál.

Pusťte se do toho a ukažte, jak se orientujete ve filmové i seriálové tvorbě, jaký máte postřeh a zda vám nechybí smysl pro detail. Dokážete správně přiřadit všechny fotky k odpovídajícím filmovým názvům?

Povedlo se vám správně přidělit všechny fotografie? Blahopřejeme, československé filmy a seriály máte nakoukané vskutku pečlivě. A jestli se snad vloudila chybička nebo dvě, můžete to brát jako příležitost a daný snímek si pustit, abyste si ho propříště dobře pamatovali.

Zdroje článku: