Adam Ernest z Kukaček chtěl být kuchařem. Teď hraje ukecaného gangstera

Adam Ernest z Kukaček chtěl být kuchařem. Teď hraje ukecaného gangstera
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Na konzervatoř nešel, protože po základce toužil být kuchařem. Věci se však změnily a z Adama Ernesta se stal herec, jenž na DAMU potkal svou životní lásku a následně si zahrál v řadě seriálů. V tom nejnovějším je prý ale za kripla.

Narozeniny 1. ledna nejsou žádná výhra

Pražský rodák Adam Ernest se narodil 1. 1., což se jistě dobře pamatuje, přesto většina lidí zapomíná, že by mu měla popřát k narozeninám. První leden totiž pro ně v zásadě neexistuje. „Dozvuk silvestrovského večírku ho buď promění v rekonvalescenci mezi starým a novým rokem, anebo večírek končí až druhého,“ řekl v rozhovoru pro Aha! pro ženy. „Poslední roky si už ale svoji chvíli sprostě kradu  od silvestrovské půlnoci přípitky na moje zdraví vehementně vyžaduji.“

V Bodyguardech hraje energického kripla

Už šestou sezónu je Adam Ernest v angažmá Činoherního studia města Ústí nad Labem. Působí nejen v divadle, ale i před televizní kamerou, aktuálně např. v komediálním seriálu FTV Prima Bodyguardi (2023), v němž se gangsterské prostředí komicky střetává s realitou prostředí českého. „Nekorektní sitcom,“ popsal ho stručně sám herec, jehož postava je prý „energický, ukecaný kripl“. Hraje po boku váženého kolegy Predraga Bjelace, pro něhož jsou role gangsterů ostatně už typické. Diváci FTV Prima ho jistě znají ze seriálů Duch a Slunečná. Na dvojici Bjelac a Ernest celý seriál vlastně stojí a jejich postavám rozhodně není nic svaté.

Podle Adama Ernesta nedělají dobrou gangsterku ani tak pistole, jako spíše atmosféra a dialogy. Jeho oblíbeným filmovým/seriálovým gangsterem je prý Tom Hardy. Bodyguardi hýří sprostými slovy a obrazově i střihově se blíží stylu filmů Martina Scorseseho, Guye Ritchieho či Quentina Tarantina. Adam Ernest má osobně nejraději práci Quentina Tarantina.

Původně chtěl být kuchařem

Vedle již zmíněného účinkoval Adam Ernest rovněž v seriálech Mordparta (2016–2017), Poldové a nemluvně (2020), Hvězdy nad hlavou (2021) nebo Kukačky (2021–2023).

V posledním uvedeném se zhostil role Luboše Richtrmoce, nápadníka Marcely Holcové (Denisa Barešová), což pro něj byla velká výzva.

Ve volném čase, kterého má kvůli práci méně, než by si někdy přál, rád posiluje, běhá a v poslední době ho také uchvátilo brazilské jiu-jitsu. Vystudoval gymnázium. Proč to po základní škole nezkusil na konzervatoři? „Protože po základní škole jsem chtěl být kuchař.“ Díky studiu na DAMU potkal Ernest také svou osudovou ženu. Z jeho strany to tehdy prý byla láska na první pohled, ale z její rozhodně ne.

Adam Ernest je také otcem malého synka. Na procházky s kočárkem chodí rád, pokud ovšem nejsou okolo další rodiče s kočárkem. Doufá, že rodičovství ho příliš nezměnilo, ačkoli všechno kolem se prý změnilo zásadně.