Královna pouště: Koho nahradila Nicole Kidman a co o své roli prohlásila

Královna pouště: Koho nahradila Nicole Kidman a co o své roli prohlásila
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když se Gertruda Bellová chce provdat za Henryho Cadogana, její otec svatbu nepovolí. Harry je zničen a spáchá sebevraždu. Zlomená Gertruda odjíždí na cestu Saharou. Během svého bádání se seznámí a zamiluje do ženatého konzula Richarda Wylieho, který však zemře v První světové válce.

Gertruda se rozhodne přeorientovat na politický život, získává místo tajemnice pro Orient. Stává se tak vlivnou ženou, která si získala respekt mnoha králů, beduínů a politiků.

Jaké bylo původní obsazení hlavní hrdinky?

Hlavní hrdinku Gertrude Bellovou ve filmu ztvárňuje herečka Nicole Kidman, která však nahradila původní herečku Naomi Watts. Také role Henryho Cadogana byla jinak obsazená, role byla nabídnuta herci Jude Lawovi. Jakmile ale herec zjistil, že s projektem jsou problémy, svou roli opustil a získal ji James Franco.

Příběh Gertrudy Bellové nebyl kromě tohoto snímku filmově zpracován

Film je natočen podle skutečného příběhu britské archeoložky a političky Gertrudy Bellové. I když její osud zasáhne mnoho lidí, není mnoho filmových zpracování jejího příběhu. Můžeme ji mimo tento snímek vidět spíše v menších a vedlejších rolích, například v seriálu Mladý Indiana Jones.

Kde se natáčelo?

Natáčení probíhalo na několika místech Afriky, například v marockých městech Marrakéš a Ouarzazate, v Jordánsku ve městě Petra, ale také na Sahaře v oáze Erfoud. Filmování bylo završeno scénami, které už probíhají v Londýně.

Co si o Gertrudě myslí samotná herečka Nicole Kidman?

Nicole Kidman se pro svou roli musela naučit jezdit na velbloudovi. Zamilovala se tak do samce dromedára s úsměvným jménem Barbie. Při jednom z rozhovorů Gertrudu Bellovou přirovnala jako ženskou verzi Lawrence z Arábie.

Toto životopisné drama můžete zhlédnout 18.11. ve 20.00 hodin na televizi Prima MAX.