Jaroslava Obermaierová: V mládí jedna z nejobsazovanějších hereček, dnes už si přilepšuje k důchodu jen v nekonečném seriálu Ulice

Jaroslava Obermaierová: V mládí jedna z nejobsazovanějších hereček, dnes už si přilepšuje k důchodu jen v nekonečném seriálu Ulice
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Za pár let oslaví osmdesátiny, a přesto je stále aktivní, chodí do společnosti, natáčí reklamy, občas si ještě zahraje nějakou malou filmovou roli, a hlavně je tváří seriálu Ulice, kde je jako jedna z posledních postav, která se v ději drží od prvních epizod.

V mládí byla Jaroslava Obermaierová považovaná za jednu z nejkrásnějších hereček a má na svém kontě úctyhodnou řadu filmových i seriálových rolí. Zájem o ni byl v minulém režimu a dokázala se prosadit i po revoluci, navzdory některým kontroverzním rolím, například v seriálu 30 případů majora Zemana, kdy ztvárnila roli druhé ženy kriminalisty Zemana. Dokonce se nevyhýbala ani různým propagačním akcím spojených s tímto seriálem, kterých se zúčastňovali i tehdejší špičky komunistického režimu.

Jaroslava Obermaierová
Jaroslava Obermaierová | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto, © Česká televize

Byla krásná, s úspěšnou kariérou, ale s láskou už takové štěstí neměla. Z houfu nápadníků si vybírala muže, kteří ji nic dobrého nepřinesli. Přehlížela ty, kteří by jí snesli modré z nebe. Zájem ctitelů si však užívala a nikdy se netajila tím, že by neměla ráda život a milostná dobrodružství, kterých neprožila zrovna málo.

Svého prince však v zástupu ctitelů nenašla, možná neměla na muže šťastnou ruku. Dnešní mladá generace už jí zná jen jako Vilmu Niklovou, největší drbnu z Ulice. Jako žena představující v sedmdesátých letech tehdejší ideál krásy, se nebála ani nahoty před kamerou a erotika jí nebyla cizí. Sama však později uvedla, že se za minulostí neohlíží a sláva jí nic dobrého nepřinesla. Naopak. Někteří její partneři kvůli odvážným rolím žárlili.

Zažila i zlomené srdce

Většinou to byla ona, kdo lámal srdce mužům, ale jednou si sama vyzkoušela, jaké to je, když se bláznivě zamilovala do muže, se kterým randila její kolegyně Věra Galatíková. Když se pár rozešel, ani na vteřinu nezaváhala a chopila se šance. Zamilování jí vydrželo dva roky, než se vztah rozpadl a tentokrát byla ona opuštěná. Nezvládla situaci a chtěla se zabít prášky na spaní.

Její životní styl se jí nakonec vymstil

Mezi její milence patřili i herečtí kolegové. Randila třeba s Jiřím Valou, který byl u žen také velmi populární. Na partnerský vztah zavzpomínal i Michal Pavlata. Byla jeho studentskou láskou a vztah trval pět let, ale poslední dva roky už herečka měla i jiné aférky. Pavlata to ve stáří okomentoval tak, že byla tak krásná, že prostě nemohla mít jen jediného muže. Ona se hájila tím, že toho potřebovala vyzkoušet víc. Jenže tak dlouho vybírala, až přebrala.

Svatební zvony ji přinesli jen smůlu

Když se konečně rozhodla usadit, našla si číšníka a taxikáře Richarda Čecha, ze kterého se vyklubal alkoholik a násilník, který se rád nechal živit. Po narození postiženého syna se mu manželství rozleželo v hlavě a po dvou letech vzal nohy na ramena. Krátce poté přišla i o maminku a na dítě zůstala sama.

Obermaierová byla nakonec ráda, že se násilníka zbavila. Na dítě jí neplatil a ani později nejevil žádný zájem a syn také nechtěl poznat otce, který ho opustil. O syna se herečka stará dodnes a žádného dalšího muže už si do domu nepustila. Špatná zkušenost, kdy musela i s malým dítětem v noci utíkat z domova, ji utvrdila v tom, že jí bude dobře bez partnera, jen se synem Jarouškem.

Mladou Jaroslavu Obermaierovou si můžete připomenout odpoledne 4. 11. na ČT1 v komedii Vražedný týden, kde si zahraje mladou svůdnici, která však omylem svádí úplně jiného muže, než bylo v plánu.

Zdroje článku: