Indiana Jones 5 (2021): Produkce vázne na scénáři, děj je zatím neznámý

Indiana Jones 5 (2021): Produkce vázne na scénáři, děj je zatím neznámý
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
O tom, že se bude točit pátý díl dobrodružné série o doktoru Jonesovi, nadšeně informoval režisér Steven Spielberg už v roce 2016. Od té doby ale bylo ticho po pěšině. Disney nedávno dokonce posunul datum plánované premiéry až na 9. červenec 2021.

Za průtahy podle všeho stojí problémy se scénářem. Jeho autor David Koepp přicházel s nápady, které se producentům až tak nezamlouvaly, a k práci přizvali dalšího scenáristu, Jonathana Kasdana. Ani s jeho pomocí se nepodařilo scénář zdárně dokončit a David Koepp dostal ještě jednu šanci. "Myslím, že tentokrát už máme dobrý nápad. Uvidíme," nechal se slyšet Koepp. 

Do této chvíle tak není jasné, o čem Indiana Jones 5 vlastně bude. Možná to zatím neví ani režisér. Hlavní protagonista Harrison Ford je však plný optimismu. 

"Někdy v příštím roce začneme natáčet," prohlásil herec.

Steven Spielberg na produkci tlačí, protože Harrison Ford už není žádný mladík. Za tři roky oslaví 80. narozeniny a režisér si dal závazek, že Indiana Jones 5 se musí stihnout do té doby. Pokud by Ford z nějakých důvodů točit nemohl, celý projekt by šel k ledu. Harrison Ford je v roli Indiany zkrátka nenahraditelný...