Herec Ralf Wolter, jehož si oblíbili diváci jako Sama Hawkense, se v reálném životě musel vyrovnat s usmrcením tří lidí

Herec Ralf Wolter, jehož si oblíbili diváci jako Sama Hawkense, se v reálném životě musel vyrovnat s usmrcením tří lidí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V románu Petrolejový princ je Sam Hawkens zobrazen jako saský imigrant, jehož německé jméno je Samuel Falke. O jeho původu se však ve filmech nemluví. Tuto komickou postavu lze nalézt hned v několika filmech spojených s osudy Vinettoua a Old Shatterhanda.

Zálesák Sam Hawkens je společníkem a tak trochu mentorem zelenáče Old Shatterhanda, kterého doprovázel na jeho prvních cestách za dobrodružstvím. Hawkens je malý vtipný muž, přesto odvážný a loajální. Byl skalpován indiány, a proto nosí paruku, což občas vede k zábavným situacím. Jeho puška má jméno, stejně jako jeho nevyzpytatelná mula. Jedna neustále opakovaná fráze, doplněná ikonickým „hihňáním“, se stala jeho poznávacím znakem a občas už byla trochu otravná.

Hawkens už o krajině i obyvatelích věděl své a zelenáče Old Shatterhanda se snažil zachránit vždy, když pečlivě vytvořené plány selhaly. Pochopil, že často jedinou možností, jak vyváznout se zdravou kůží, je přechytračit nepřítele. Přestože Ralf Wolter neměl v době, kdy svou postavu vytvořil, ani 40 let, působil jako stařík.

Ani po dotočení filmu se své role nevzdal a v devadesátých letech vystupoval spolu s Pierrem Bricem v Bad Segebergu, kde po čtyři sezóny bavil diváky pod širým nebem v zábavné show z prostředí Divokého západu. Sám přikládal úspěch filmů hlavně tomu, že nabídly divákům pravé přátelství mezi muži, po kterém vlastně všichni muži touží a v reálném životě se jen málokomu podaří takové přátelství najít.

Ralf Wolter byl v Německu uznávaným a oblíbeným komikem. Žil poměrně usedlým životem v Mnichově s manželkou, se kterou byl ve svazku více než 60 let. Vychovali spolu dvě děti, ale na konci života se odcizili. To však nebyla jediná špatná událost, která herce potkala.

Státní zastupitelství v Lübecku začalo v roce 2002 vyšetřovat herce Ralfa Woltera z usmrcení z nedbalosti. Herec jel vozem a uvízl v zácpě kvůli opravě vozovky u Hornbeku. Protože se mu nechtělo čekat v koloně, otočil vůz do protisměru a vyvolal pořádný zmatek. V důsledku toho musela řada aut zabrzdit a auto, které se dostalo mezi dva kamiony, bylo rozdrceno. Zemřeli v něm 3 starší lidé. Oba řidiči kamionu utrpěli šok a byli v péči lékařů. Šok utrpěl i další motorista, který nehodě přihlížel.

Wolter z místa v poklidu odjel. Když byl policií dopaden po dlouhém pronásledování, tvrdil, že si ničeho nevšiml. Herec působil zmateně, ale podezření na alkohol se nepotvrdilo. Od soudu odešel bez řidičského průkazu, s pokutou a s několikaměsíční podmínkou. S tragickou událostí se ale nikdy nedokázal vypořádat.

Ve filmech se objevoval do roku 2012, potom už role odmítal s tím, že je už slabý a nechce hrát do sta let. Zemřel v Mnichově 14. 10. 2022 ve věku 95 let.

Zdroje článku: