Mladý herec Filip Antonio letos oslavil osmnáctiny. Jak vypadala jeho cesta ke slávě?

Mladý herec Filip Antonio letos oslavil osmnáctiny. Jak vypadala jeho cesta ke slávě?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Mladého Filipa Antonia určitě znáte alespoň z jedné z jeho dětských rolí. Objevil se například v seriálu Vyprávěj a filmech Líbáš jako Bůh, Jak básníci čekají na zázrak nebo Špunti na vodě. Jak se k herectví dostal už v tak útlém věku? A jakou roli připravuje na příští rok?

Hrát začal dříve, než uměl chodit

Herecké a hudební vlohy se u Filipa začaly projevovat téměř od narození. Před kamerou se totiž objevil už když mu byl rok a půl v seriálu Bazén (2005). Svůj talent bez pochyby zdědil po své mamince, muzikálové a operetní zpěvačce a herečce Ditě Hořínkové, která ho k herectví přivedla a v jeho kariéře ho naprosto podporuje. Dětskou hereckou hvězdou se pomalu stává i jeho mladší bratr Viktor Antonio, což jen dokazuje, že jim herecká krev skutečně koluje v rodině.

Filip v dětství zpíval a koncertoval s dětským sborem. Později už se objevil v seriálech Velmi křehké vztahy (2007) a Přešlapy (2010).

Známé role

Rolí, která mladého herce pravděpodobně nejvíce proslavila, byla role malého Bastíka v Líbáš jako Bůh (2009), kde mu bylo teprve šest let. Hrál také v pokračování filmu Líbáš jako ďábel (2012). Slávu a uznání mu přinesla také role Matěje ve Vyprávěj (2012), kterou převzal po svém mladším bratrovi. Poté už role přicházely skoro samy. Zahrál si ještě v seriálech Helena (2012), První republika (2014) nebo letošním Hvězdy nad hlavou. Ještě větší úspěch měl však ve filmech. Objevil se například v dramatu Ve stínu (2012) s Ivanem Trojanem, vánoční komedii Přijde letos Ježíšek? (2013), rodinném filmu Špunti na vodě (2017) nebo v pohádce Kouzelník Žito (2018).

Co chystá do budoucna?

Filip sice dospívá, ale herectví je stále jeho velkým koníčkem, který by se možná jednou mohl stát jeho vysněnou kariérou. Láká ho ale také práce za kamerou a právě jejím směrem se rozhodl vydat. Letos sice ještě dokončuje gymnázium, ale plánuje, že po maturitě by to mohl zkusit na FAMU.

Do té doby má ale ještě alespoň nějakou dobu čas na další natáčení.

Příští rok by se měl objevit v historickém filmu Jan Žižka po boku zkušených herců z celého světa, ale také Karla Rodena a Ondřeje Vetchého.

 

Zdroje: