Francouzská rozverná komedie nebo seriál plný tajemna, to je jen výběr z nabídky Netflixu na příští týden

Francouzská rozverná komedie nebo seriál plný tajemna, to je jen výběr z nabídky Netflixu na příští týden
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Francouzské komedie už mají sice své nejslavnější období za sebou, občas se ale ještě ukáže kousek, který stojí za pozornost. A zápletka je vskutku originální! A kdo preferuje spíše trošku hororu a tajemna, může vyzkoušet nový seriál.

Původ světa

  • (L´Origine du monde), Francie, 2020

Už 11. ledna by měla na Netflixu přistát opravdu hodně úsměvná komedie natočená podle známé a oblíbené divadelní hry Sebastiena Thriery v režii Laurenta Lafittea (na úvodní fotografii), která se představila na FF 2020 v Cannes.

Čtyřicetiletý Jean-Louis Bordier si po návratu domů všimne velice zvláštní drobnosti, kterou si neumí vysvětlit. Má pocit, že mu netluče srdce a nemůže si ani nahmatat puls. Když se vzpamatuje z počátečního šoku a uvědomí si, že by měl být mrtvý, začne se vážně zaobírat myšlenkou, zda vůbec žije. A první, co udělá, je to, že se svěří svému nejlepšímu příteli, o kterém předpokládá, že by mu mohl dát nějakou užitečnou radu. Přítel Michel je totiž veterinář. Ovšem ani ten nedokáže přijít s rozumným vysvětlením.

Přestože si Jean-Louise o zálibách své ženy myslí své, nakonec ze zoufalství souhlasí, že se svěří její osobní koučce, která je tak trochu guru. K překvapení všech, guru Margauxe není vůbec neobvyklým stavem svého klienta zaskočená a dokonce má i řešení problému.

To, co vypadá jednoduše, se ovšem ukáže jako nesplnitelná mise a Jean-Louisovi se krátí čas. Podle guru musí situaci vyřešit do tří dnů, jinak zemře.

A nebudete věřit tomu, co musí chudák udělat. Podle guru jeho problém pramení z uvěznění jeho srdce v očistci a aby mu pomohla ho vysvobodit, musí vidět „původ jeho života“. Jinými slovy, guru musí vidět vagínu jeho matky! Dobrá zpráva je, že jí stačí fotka.

Jean-Louis má tedy jen pár dní na to, aby zašel za svou starou matkou a nějakým způsobem ji přesvědčil k netradičnímu focení. A protože si na to sám netroufá, uvrtá do toho přítele.

A budou se dít věci…

Archive 81

  • seriál z produkce USA, 2022

Od 14. ledna je připravená pro diváky Netflixu 1. série plná záhad, zločinu a tajemna, u které se budete bát. Půjde o 8 hodinových dílů, které můžete prožít s mladým archivářem, jenž přijme zajímavou pracovní nabídku ve výzkumném ústavu. Pokusí se zrestaurovat ohořelé videokazety, které by mohly osvětlit tragické osudy několika lidí, po kterých pátrají jejich příbuzní.

Během práce začne mladý muž odkrývat téměř nepředstavitelné skutečnosti, které mají spojitost s velmi nebezpečnou sektou.

 

Zdroj:

  • autorský článek