Démonické síly ve světě lidí: Filmy plné záhad, démonů a nadpřirozena v nabídce Netflixu

Démonické síly ve světě lidí: Filmy plné záhad, démonů a nadpřirozena v nabídce Netflixu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nemusíte věřit v bytosti z pekla, a přesto se můžete u filmů plných démonů a nevysvětlitelných záhad pobavit a možná trochu bát. Třeba se vám bude i něco hezkého v noci zdát!

Chraň nás od zlého (USA)

Charismatický Australan Erik Bana (53) jako Ralph Sarchie, se ve své profesi policisty už potkal mezi lidmi s takovým množstvím zla, že ho už málo věcí dokáže překvapit a rozhodně je přesvědčený, že původcem zla na tomto světě není nic nadpřirozeného a za všechno mohou lidé.

Jenže v jeho čtvrti se začnou dít divné věci a Ralph už se na svůj úsudek nemůže úplně spolehnout. A právě v tom okamžiku přichází na scénu katolický kněz Joe Mendosa v podání Venezuelana Édgara Ramíreze (44), který ví o pekle a démonech své. I naprosto nevěrohodné vysvětlení se v jeho podání zdá uvěřitelné a zafunguje i na pragmatika Ralpha. Nebudou chybět příšery z podsvětí a spousta krve.

Obřad (USA, Maďarsko, Itálie)

Film s potemnělou atmosférou vychází z knihy Matta Baglia o exorcismu, sepsané údajně na základě skutečných událostí. I přes neuvěřitelnost situací, které se ve filmu odehrávají, je pravdou, že církev má exorcisty dodnes, takže to pravděpodobně nebyl jen módní trend v honu na čarodějnice a nějakou funkci na tomto světě stále plní.

Film stojí na hereckém umu Anthonyho Hopkinse v roli jezuitského exorcisty Otce Lucase, který je v některých záběrech ještě sladší, než když hrál Hannibala Lectra. Po jeho vystoupení není těžké uvěřit, že svět je plný pekelných bestií, které žijí mezi námi. Ve filmu se potkáváme s mladým exorcistou Michalem Kovakem, kterého si zahrál Ir Colin O´Donoghue. Ten byl poslán do Říma ke zkušenějšímu kolegovi, aby se od něj něco přiučil. Michael je synem majitele pohřebního ústavu a do semináře vstoupil, aby nemusel pokračovat v rodinném podnikání. Jak to ale vypadá, možná to nebyl nejlepší nápad. Michael chce z církve odejít, protože nemá dost víry, ale jeho nadřízený si to nemyslí a rozhodne se za každou cenu mladého muže v taláru udržet. Poradí mu, aby si udělal ve Vatikánu kurz exorcisty a také mu pohrozí, že by musel studium zaplatit, kdyby církev opustil.

A tak se protnou životy mladého muže bez víry a kněze, který se pro svou víru rozhodl bojovat s peklem.

 

Zdroj:

  • autorský článek