Filmy, které likvidovaly auta jako na běžícím pásu

Filmy, které likvidovaly auta jako na běžícím pásu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jen těžko si lze naživo představit hromadnou likvidaci aut během natáčení akčních trháků. Vypadá to, že filmaři se předhání v tom, komu se podaří v jednom záběru zmačkat, vyhodit do vzduchu nebo spálit co nejvíce aut. Čím luxusnější značky to jsou, tím lépe.

Ve většině případů jde sice o vozy, které mají své nejlepší roky za sebou, ale i tak si diváci prožijí hezkou adrenalinovou podívanou. A kdo si dal na hromadném likvidování nejvíce záležet?

Ronin (1998)

Režisér John Frankenheimer, sám bývalý amatérský závodní jezdec, si přizval na pomoc bývalého pilota formule 1 Jeana-Pierra Jariera a dalších 300 kaskadérských jezdců, aby natočili Roninovu stěžejní automobilovou honičku v ulicích Paříže. Výsledkem byla asi sedmiminutová honička v ulicích Paříže, kde si poměřily síly dvě značky aut, a přestože to tak nevypadá, odneslo to rovnou 80 vozů.

Bullittův případ (1968)

Steve McQueen musí jako policejní poručík ochránit po dobu 48 hodin korunního svědka proti mafii. A že se u toho pořádně zapotí, je jasné. Při jedné z nejoceňovanějších automobilových honiček se v hromadu šrotu promění hned 93 aut. Ve většině záběrů byl za volantem ikonického Mustangu sám herec.

Bratři Bluesovi (1980)

V hlavních rolích zaujmou herecké hvězdy Dan Aykroyd, John Belushi a John Candy. Během dvou automobilových honiček se během filmu dočkalo větších či menších srážek 103 vozů. Pro hlavní policejní honičku bylo zakoupeno 60 vysloužilých policejních aut za 400 dolarů za kus. Auta byla vybavená zesíleným podvozkem.

Při volném pokračovaní filmu z roku 2000 z recese filmaři zlikvidovali ještě o jedno auto víc.

Smrtonosná past: Opět v akci (2013)

Akčňák z roku 1988 představil nový moderní způsob, jak divákům naservírovat pořádný adrenalinový zážitek, když John McClane poprvé vstoupil do budovy Nakatomi Plaza. A nezůstalo u jednoho filmu. S přibývajícím množstvím filmů šla dolů kvalita, ale páté pokračování se zapsalo do historie se 132 zničenými a 518 vážně poškozenými vozy. To vše bylo oceněno na 7,2 milionů liber.

Rychle a zběsile 5 (2011)

Ve všech filmech z této série se auta likvidují jako na běžícím pásu a celkové číslo už dávno překročilo množství tisícovku zničených vozů. Ve filmu z roku 2011 jich bylo rovných 260 a hned v následujícím bylo poškozeno 400 vozů a jen malé množství brutální zacházení přežilo.

Matrix Reloaded (2003)

General Motors potřeboval zřejmě vyprázdnit sklady, a tak pro slavný film tvůrci dostali zapůjčených pár stovek vozů. Z nich 300 odepsali.

Transformers 3: Odvrácená strana Měsíce (2011)

Tak tady se na autech šetřit nemuselo. Ve filmu se objevilo 532 zničených vozů. Velká část z nich byla režisérovi Michaelu Bayovi darována, protože šlo o auta poničená povodní a čekalo je sešrotování.

Zdroje článku: