Filip Čapka z Ulice je stejně akční jako jeho postava v seriálu

Filip Čapka z Ulice je stejně akční jako jeho postava v seriálu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zapálení pro věc je charakterový rys, který má herec Filip Čapka se svou seriálovou postavou společný. Postava Vítka Klímy do seriálu vstupuje, aby divákům předal poselství toho, jak může fungovat jedna normální rodina. Není divu, že byl Vítek Klíma divákům sympatický.

Na co sáhne, to se mu daří 

Herec Filip Čapka je šikovný ve všech směrech, o čemž svědčí jeho fungování v mnoha projektech. Kromě divadla, kde v minulosti hodně exceloval, a televizních pořadů a seriálů (Ulice, Kukačky) ho můžeme vídat například i v kutilském pořadu Polopatě. Jednu dobu byl herec dokonce srostlý s bagrem a jinými stroji, to když herecky vyhořel a svou rovnováhu se rozhodl hledat úplně v jiném oboru.

Diváci Ulice však mají štěstí, že ho herectví, které je mu souzeno, vtáhlo zpátky. Když dostal nabídku na roli Vítka Klímy, okamžitě ji přijal, ačkoliv věděl, že seriál Ulice je rozjetý vlak, do kterého může být těžké naskočit. Jak ale zpětně hodnotí, lidský přístup všech zúčastněných a sranda na place mu to usnadnily. 

Vítek Klíma je velký sympaťák, který přízeň svých divaček podtrhl nejspíš tím, že svou manželku Ivu nepodvedl při první příležitosti. A to se mu Dita jó nabízela!

Vítek Klíma je ale férový chlap, který nade vše miluje svou ženu i svou rodinu. V Ulici mimo jiné ztvárňuje i téma pracovního vyhoření. Podobně jako on sám, tak i jeho postava řeší tento problém. Po šikaně, kterou zažívá coby bankéř, se rozhodne úplně změnit obor.

Filip Čapek s kolegyněmi
Zdroj: TV Nova | Filip Čapek s kolegyněmi

Vítek Klíma hýčká svou manželku 

Vítek Klíma je adeptem na největšího sympaťáka v Ulici. Má hned několik charakterových vlastností, po kterých by skočila snad každá žena. No není divu, že z něj byla jeho kolegyně Dita celá paf. Naopak měla co dělat, aby jako rozvedená po svém kolegovi nevystartovala mnohem dříve. A ačkoliv to Vítkovi lichotilo, on dal přednost své rodině, ostatně takhle to dělá vždycky.

Nejenže se o rodinu finančně postará, především teď, když rozjíždí své podnikání, on se věnuje i citové stránce všech jejich členů. Snaží se komunikovat se svými dětmi a hýčká svou Ivu, která je v mnoha ohledech nespokojená. Vítek ji ale miluje takovou, jaká je, a snaží se vždy dělat vše pro to, aby ji uklidnil.

Ona mu to ale přitom nijak neusnadňuje. Věčně nadává na volnomyšlenkářskou Ditu, ale neuvědomuje si, že i jí by úsměv na rtech a větší nadhled slušel mnohem více než strach, obavy a stres.

Klímovi platí za stálý manželský pár, který nic nerozhodí, a to ani otravný Kaštan ne. Ačkoliv jim ve velkém narušil jejich soukromí, oni jeho přítomnost ustáli bez větších hádek. Vítek ale i tak dělal vše pro to, aby tento vetřelec z jejich rodiny co nejrychleji zmizel.

Zdroje článku: