Drbárna ze ZOO: Už to vypadalo, že to nemůže být horší, ale nakonec je. Sid a Márty už musí odradit i skalní fanoušky

Drbárna ze ZOO: Už to vypadalo, že to nemůže být horší, ale nakonec je. Sid a Márty už musí odradit i skalní fanoušky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jeden zoufalý pokus za druhým. Viky, která táhla první stovku dílů, je teď upozaděná, takže už jenom šije a prodává oblečení, což každého diváka strašně zajímá. Žezlo měla převzít Sid, ale místo toho, aby se rozjela dějová linka dvou mladých lidí a vytrhla je z šedi, ve které žijí, se scénář topí v bahně.

Je jen těžké pochopit, proč je děj úplně o ničem. Sklárny byly ve vlastnictví Eduarda? Nebo alespoň jejich část? Co třeba zápletka s dědictvím? To nebývá úplně jednoduché, a to i když jde o mnohem menší majetek. Jde o téma, které by se dalo zpracovat na stovku způsobů. A ono nic.

Místo toho padesátiletý bývalý voják vysvětluje dvacetileté rozmazlené Sid, co dělá ve svém životě a proč to dělá. Neměl by si spíš zajít s Adamem na pivo a říct mu jako chlap chlapovi, že už ho ten rozmazlený fracek se svým slíděním otravuje? Proč by jí měl pořád něco vysvětlovat?

A jak je možné, že Sid jenom slídí po ZOO a nic nedělá? Za co bere peníze?

Dominika, která měla udělat dějový uragán, má moc málo prostoru, a přestože její neomezená moc je spíše úsměvná, alespoň dodává seriálu trochu náboj. Jenomže z uragánu se stal jen větříček, a přitom je tolik možností. Proč se jí Kamil nepokusí zbavit? Proč se do války sourozenců nezapojí okolí? A protřelý mafián Charlie už by se mohl také zapojit.

Vypadá to, že psí útulek jen čeká, až se ho zmocní Dominika a konečně se jí povede dokončit plán, v němž její otec selhal. Postava Katky už je vlastně zbytečná. Jediné, co by dávalo smysl, je návrat Katky k Charliemu, kdyby se cítila v ohrožení, a jejich společný boj proti Dominice. To se ale nejspíš nestane, protože scenárista neumí napsat postavu, která by opravdu měla image mafiána. Umí vytvořit jen lokální grázlíky a místní podvodníčky, kteří po chvíli každého omrzí.

Fanda jako místní „primitiv“ už také asi nic seriálu nedává a je to pořád stejné. Postava se nikam neposunuje a je k uzoufání nudná. Teď se bude dvacet dílů řešit, jak miluje Hubáčkovou a jak mu zlomí srdce, až mu řekne, že je jeho matka. S jednoduchostí, která je postavě daná, nejspíš po odhalení bude Fanda ve dvou minutových scénách nadávat a potom si nechá od mamky dělat svačiny.

Dějová linka dvojčat je na tom podobně jako nuda u Viky. Jen nešijí, ale plácají bonbony. Přesto, že neustále vysedávají v baru, jako zázrakem se jim ve výrobě daří. Spolu s Markem a Vojtou ale asi nemají jiný život než ten v baru. Žádné vztahové peripetie, plánování budoucnosti. Prostě nic.

Konec seriálu je v nedohlednu, takže by to chtělo možná změnit scenáristu.

A nejhorší je, že když už mohla dějová linka Sid a Mártyho konečně skončit, zase tam zapletli Mártyho v nejasně negativním okamžiku. Sid, která by se měla ve svém věku soustředit na úplně jiné věci, stejně nedá pokoj a bude zase slídit. Možná by potřebovala odbornou psychiatrickou péči, anebo vlastní starosti, aby přestala řešit život ostatních. Co třeba nějaká vážná nemoc? No nebylo by to zajímavé téma?

Zdroje článku: