Drbárna ze ZOO: Tak krásný příběh by to mohl být. Škoda, že Danuše nedostává větší prostor

Drbárna ze ZOO: Tak krásný příběh by to mohl být. Škoda, že Danuše nedostává větší prostor
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Další epizoda se nese ve stejném stylu. Je zde návrat Adama, smutek Filipa. Charlie terorizuje holky, které nikdy nečetly nic, co by zmiňovalo práva zaměstnanců a zaměstnavatelů. Zákoník práce by se jim určitě hodil, stejně jako těm, co tvoří jejich dějovou linku. Danuše je závan čerstvého vzduchu.

Danuše si pobyt na čerstvém vzduchu užívá. Akce, která původně vypadala jako nouzový plán, aby zabavila vnoučku, nakonec přinesla pro Danuši něco navíc. Překvapivě zjistila, že jí vůbec nevadí nekomfortní bydlení u vody, s tvrdou postelí a chatkou bez elektřiny. A také si uvědomila, že by možná nemusela do konce života být jen soudkyní a babičkou. To pro ni je trochu nové a sama neví, jak s tímto poznáním naložit. Raul jí to moc neulehčuje.

Sám je tak trochu samorost a v jeho plánech rozhodně není nic, co by zahrnovalo sblížení s ženou. I on je trochu zaskočený z toho, že mu Danuše není úplně lhostejná. Rozhodně však nežije na samotě u vody proto, aby lovil matky dětí, které učí chytat ryby. Cítí však, že potkal ženu, která ho nějakým způsobem zaujala.

Do příběhu, který se velice pomalu rozehrává, nakonec zasáhne Radek Svoboda, který je kromě kuchaře kantýny v ZOO také rybářem a sám je Raulovým odchovancem. Za celou dobu, co svého mentora a později i přítele navštěvuje, získal dojem, že Raul o ženy nestojí. Prožil si velké zklamání a už ho nechce opakovat. Občas se sice najde nějaká náruživá fanynka rybaření, která doufá, že úlovek bude nadprůměrný, ale za celé roky, co kamaráda zná, už pochopil, že lásku nehledá.

Radek se připlete k posezení Raula a Danuše. Bohužel nemá moc vyvinutou schopnost vycítit, že je něco ve vzduchu, a tak trochu naruší příjemný večer, který ti dva mohli prožít. A druhý den ráno tomu dá korunu, když Danuši poučí, že Raul se nenechá ulovit a před ní už to zkoušely zástupy jiných žen.

Danuše je trochu v rozpacích, protože si vůbec neuvědomila, že by si někdo její chování mohl tímto způsobem vyložit. Rozhodne se tedy hned pobyt ukončit se záminkou, že Ben potřebuje už odletět zpět k otci.

Raul nakonec zjišťuje, proč je Danuše tak odtažitá, ale už nemá čas, aby jí vysvětlil, že kuchař Radek plácal hlouposti a to, co jí řekl, rozhodně v jejím případě neplatí.

Tak krásný a romantický příběh by to mohl být, ale s největší pravděpodobností se spíš budeme dívat na Sylvu Machyánovou, jak se ponižujícím způsobem snaží ulovit nějakého chlapa a není moc vybíravá. A určitě budeme také velice podrobně sledovat Charlieho, který se ke svým zaměstnancům chová jako otrokář. 

Zdroje článku: