Dnes v Ulici: Evžen, kterého hlídá Antabus, dává Luďkovi šanci, aby ukázal svou světlejší stránku

Dnes v Ulici: Evžen, kterého hlídá Antabus, dává Luďkovi šanci, aby ukázal svou světlejší stránku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Věci se pokazily, jak jen mohly. Místo, aby Evženovi dělal radost statek a jeho rekonstrukce, má co dělat s probouzející se závislosti na alkoholu. A zatímco Blance o tom ještě neřekl, u Luďka je jako doma. Zvoní na něj i ve chvíli, kdy má v sobě Antabus a potřebuje u někoho přespat.

Evženova závislost na alkoholu se vrací v plné síle 

Blanka má o Evžena obavy. Snaží se ustát jeho zlostné výlevy. Také se snaží nemyslet na to, že démony v něm probudila ona sama, když kontaktovala Hanu. Vždyť mohla stát na jeho straně a o jeho bývalou manželku se nezajímat. Z reakcí Evžena je vidět, že jeho minulost nebyla ani trochu růžová. To, co se v něm probudilo teď, je nejspíš její slabý odlesk.  Vážně to mohlo být v minulosti ještě horší? O dost! Evžen o tom ví své. Mnohé informace vytěsnil. Je pravda, že doteď o Haně mluvil jen v negativech. Nikdy se nezmínil a nikdy snad nepomyslel na to, že mohl být hlavní příčinou toho, co se dělo. Jenže co by se stalo, kdyby se k tomu všemu přiznal? Respektive kdyby svou minulost přiznal nejdřív sobě, pak i Blance? Něco udělat musí. Už teď si musel dojít pro Antabus.

Blanka zjišťuje, zda jejich vzájemná důvěra s Evženem ještě funguje 

Po eskapádě v hospodě má Evžen těžké spaní. I Blanka si všímá, že je celý zpocený a snad má i horečku. Ráno se po probuzení ujišťuje, zda je v pořádku. Fyzicky snad ano. Ale psychicky? Může Blanka Evženovi věřit? Může si být jistá, že jí pořád říká všechno? Nebo se kvůli jejímu kamarádičkování s Hanou od ní odtrhl? Už s ní nechce nic řešit? Možná i proto je tak často u Luďka. A Luděk? Ten se stal Evženovým největším spojencem. A to je hodně divné.

U Luďka nachází Evžen azyl... před Blankou i před svými démony 

Luděk teď nechce myslet na Vandu, a tak se mu kauza Evžen docela hodí. Nemusel by na něj zvonit zrovna uprostřed hluboké noci. Ale za příslib rychlejšího vymalování to možná stojí. Luděk před sebou vidí zlomeného muže. Muže, který by se ho nikdy o milost neprosil. Jak moc na dně asi musí být, když se takhle před Luďkem ponižuje? Ten by ho mohl vyhodit. To ale neudělá. Možná je Evžen jeho příležitostí, aby napravil všechny ty hnusárny, které Blance provedl. Kromě toho na sobě pozoruje, že ho tento příběh začíná čím dál tím více vtahovat. Jak tohle asi dopadne? Je to minimálně lepší, než kdyby musel řešit Vandu. Vandu, která ho přijde s kyblíkem na barvu a válečkem navštívit, a on ji opět musí vyhazovat. Kdyby udělal to, co radí Evženovi, a začal konečně svou minulost řešit, možná by měl konečně klid. Jenže vypadá to, že na svou správnou cestu si bude muset přijít každý sám.

Zdroj článku:
  • Autorský text