Cesta talentované Rudé Divuše k bezdomovectví a podivínství

Cesta talentované Rudé Divuše k bezdomovectví a podivínství
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Divuši v podání Lenky Kořínkové si můžete užít už 11. listopadu na obrazovkách ČT, kdy se jako zázrakem z šípkové růže stane na hradě Košťál zlá Divuše. Tu ztvárnila Kořínková, která i přes hvězdnou kariéru získala dojem, že ji v rodné zemi štěstí nečeká, a tak upřednostnila práci pokladní v supermarketu v Austrálii.

Pohádka z roku 1991 je pokusem herečky obnovit zašlou slávu „hereckého diblíka“. Bohužel se i přes velkou snahu po návratu do vlasti nepodařilo Lence Kořínkové navázat na dobu, kdy byla mladou a žádanou herečkou, která zazářila v komedii Holky z porcelánu. Dokázala na sebe ale strhnout pozornost i v malé roli v komedii Léto s kovbojem.

Těžko říct, co si herecká hvězdička od emigrace v roce 1981 slibovala, ale rozhodně se v nové zemi neměla dobře, když se hned po revoluci vrátila domů. Asi si plánovala, že na ni čekají velké herecké příležitosti, které ocení její talent, ale brzy pochopila, že jí už dávno ujel vlak. Zklamání, nebo možná prozření, se po návratu domů snažila vyřešit tím nejhloupějším způsobem – alkoholem. Na fotografiích, kdy nocuje v pangejtu v zuboženém stavu, si bulvár pochutnal. Ale ani to Kořínkovou nijak nenapravilo. Naopak. K bezdomoveckému stylu se hrdě přihlásila. Nebaví ji uklízení a pečování o domácnost, a tak je pro ni styl bezdomovectví vlastně hodně lákavý.

Poté, co zjistila, že všechna místa pro herecké hvězdy jsou obsazená, zkusila prorazit s dělenou stravou a chvíli se jí to i dařilo. Jenže diety „rostou“ jako houby po dešti, a tak dělená strava se z povědomí lidí vytratila stejně rychle, jako přišla. Navíc svět internetu úplně změnil způsob, jak se takové „zázračné“ diety prezentují. Kořínková to zkusila i jako lektorka angličtiny, ale je těžké posoudit, co se naučila za pokladnou v australském supermarketu. Zřejmě i tento podnikatelský záměr jí nepřinesl z dlouhodobého hlediska finanční jistoty.

V paměti lidí naštěstí zůstává jako roztomilá Maruška, která nastoupí do fabriky na výrobu porcelánu a bojuje se světem dospělých, kterému ještě moc nerozumí. V případě herečky jde o další promrhaný talent.

V jednom starším televizním pořadu si herečka dokonce obhajovala své bezdomovectví, kdy měla adresu trvalého bydliště na úřadě:

Mám nové zásady, můžu se stěhovat, kdy chci, a já se stěhuju ráda. Když máte bydliště na úřadě, nemusíte si měnit na své identifikační kartě či v občanském průkazu údaje. To je snad špatně, když se člověk rozhodne nemít domov? Podle které kultury je to divné?​,

řekla Kořínková v talkshow Zuzany Bubílkové

Zdroje článku: