Celebrity pod lupou: Ondřej Pavelka byl kvůli roli podezřelý z vykrádání benzinek, přišli si pro něj do divadla

Celebrity pod lupou: Ondřej Pavelka byl kvůli roli podezřelý z vykrádání benzinek, přišli si pro něj do divadla
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Herce Ondřeje Pavelku dnes známe především jako postaršího manžela Marie Roklové ze seriálu ZOO, který občas podniká s Viky a je také vášnivým autorem detektivních příběhů.

Karel Rokl se v posledním čase snaží slepit dlouholeté manželství, protože se jeho seriálová manželka nedokázala přenést přes prozrazenou nevěru z minulosti. Je těžké posoudit, zda se Marie tak moc dotkla samotná nevěra, zrada nejen manžela, ale i dobré kamarádky, anebo skutečnost, že se to stalo v době, kdy rodina prožívala peklo kvůli synovi Vojtovi.

Ondřej Pavelka však vytvořil i mnohem zábavnější role, například roli zamilovaného učitele ve starším filmu Výchova dívek v Čechách, kde se zapletl s mírně nevyrovnanou dcerou podnikatele, kterou měl soukromě učit tvůrčímu psaní. Vtipný byl rozhodně i ve filmu Padesátka, kde si zahrál pravého horala Pavku ze slavného běžkařského rodu Bulánů, který se nemohl smířit s tím, že jeho syn nezdědil lásku k horám po něm.

Dávno předtím však Ondřej Pavelka ztvárnil epizodní roli v seriálu Malý pitaval z velkého města, který je právě v nabídce České televize. Tam se převtělil do nebezpečného lupiče Rostislava Vraného, který přepadal benzínové pumpy s černou punčochou na hlavě.

Ještě předtím, než byla daná epizoda odvysílaná v televizi, přišla si pro herce do divadla parta kriminalistů a odvedla ho k výslechu.

Právě došlo k vyloupení několika benzinek a on byl hlavním podezřelým. Lupič naprosto přesně okopíroval Rostislava Vraného. Problém byl i v tom, že epizoda nebyla ještě odvysílaná, takže Vraného vidělo v akci jen omezené množství lidí. Zloděj byl navíc podobně vysoký, měl i stejný celkový vzhled a používal také černou punčochu přes hlavu. Po hodinách výslechu ho pustili domů a zřejmě chytili pravého pachatele, protože už se neobjevili. Na zážitek však herec dodnes vzpomíná.

Při loupežích použil větu:

Dědku, naval prachy!

Ta ho ještě mnoho let pronásledovala a dodnes se najde nějaký kolega šprýmař, který mu ji připomene.

Po několika nevydařených vztazích žil Pavelka bouřlivým životem, ze kterého ho podle něj vysvobodila před pár lety mladší přítelkyně, kterou úzkostlivě před veřejností tají.

Zdroje článku:
  • Dobré časy 9/23, vydavatelství RF Hobby,
  • csfd.cz,
  • Autorský text