Celebrity pod lupou: Jedna z hereckých hvězd z Lásky nebeské se pyšní Řádem britského impéria

Celebrity pod lupou: Jedna z hereckých hvězd z Lásky nebeské se pyšní Řádem britského impéria
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Liam Neeson chtěl být jako dítě řezníkem. Kvůli faráři měl zlomený nos, ale i tak si přijde „strašně atraktivní“. A rozhodně to tak viděla i řada jeho hereckých kolegyň, které se s aférkou s ním často chlubily. Život ale není jen krásný. To si herec uvědomil v okamžiku, kdy nechal odpojit manželku od přístrojů.

Víra hrála v životě jeho rodiny zásadní roli, a tak malý William Neeson považoval faráře za člena rodiny. Byl u nich doma často. Právě farář je zodpovědný za hercův nezaměnitelný nos, který si zlomil v boxerském klubu, který zbožný muž založil, aby udržel malé chlapce daleko od ulice. Na nos byl pyšný – konečně se odlišoval od ostatních kluků.

Malý William sportu propadl a jednu chvíli to vypadalo, že by se boxem mohl i živit. Jenže rodiče naléhali, že pro život je nejdůležitější vzdělání, a tak šel studovat fyziku a výpočetní techniku. Vydržel to dva semestry, kdy trávil více času v divadelním sboru než ve škole.

Potom se živil různě, třeba vozil pivo. Jednou mu kolega v práci řekl, že vypadá jako jeden slavný westernový herec, a to ho motivovalo k tomu, aby udělal v životě změny. Pustil se do studia pedagogiky a opět se věnoval herectví. Chtěl světu ukázat, že je skvělý herec, a začal si říkat Liam po faráři z dětství.

Pak přišlo dlouhé období, kdy se mu nedařilo, a tak se po vzoru jiných herců rozhodl zkusit štěstí na Broadwayi. A ono to vyšlo!  Když dostal svou první hlavní roli, chodili se na něj koukat různí režiséři zvučných jmen. Jeden z nich, Steven Spielberg, mu nabídl velkou roli v dramatu Schindlerův seznam (k vidění na Skyshowtime). Tak jednoduché to může být, když má člověk štěstí a je v pravý čas na správném místě.

Slávu si dokázal užívat. Byl přesvědčený, že si ji po tak dlouhém úsilí zasloužil. Těžko říct, co na něm krásné ženy jako Julia Roberts nebo Brooke Shields viděly, ale na nezájem žen si stěžovat nemohl. Sám se zamiloval do starší kolegyně během natáčení snímku Excalibur. Helen Mirren byla o 7 let starší a pozornost jí lichotila.

Osudová láska však čekala na divadelních prknech, kde potkal Natashu Richardson. Na svatbu dlouho nečekali a během patnáctiletého manželství nenašel bulvár v jejich životech nic, co by mohl prodat.

Vychovali dva syny, ale potom se někam jejich štěstí vytratilo. Nejprve měl vážnou nehodu na motorce Liam a v nemocnici si poležel. Znovu se učil chodit. Po této zkušenosti si manželé slíbili, že kdyby někdy nastala situace a jeden z nich zůstal ve vegetativním stavu bez vyhlídky na zlepšení, druhý by jeho trápení ukončil.

Byl to Liam, který u nemocniční postele své ženy musel slib dodržet. Po banálním pádu na sjezdovce, kdy Natasha ani neměla pocit, že jí něco je, souhlasila preventivně se zavoláním záchranářů. Její stav se ale prudce zhoršoval a do nemocnice musela být s bolestí hlavy přepravena letecky. Tam už se toho moc dělat nedalo. Liam za ní přijel z natáčení a se souhlasem rodiny splnil její poslední přání.
Zdroje článku:
  • csfd.cz,
  • Staré dobré časy 3/23, vydavatel RF Hobby,
  • Autorský text