Herečka z Ulice Barbora Klímová si hledá zpět cestu k mužům

Herečka z Ulice Barbora Klímová si hledá zpět cestu k mužům
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Do seriálové Ulice Eliška Hanušová představitelka Barbory Klímové stejně tak rychle vplula, jako se z ní v tichosti vypařila, a to především díky neplánovanému těhotenství a mateřství. Za své krátké účinkování do ní však stihla vnést velmi ožehavé téma znásilnění.

Barbora s Janou a Elen bojují za práva žen

Studentka fotografie Barbora Klímová se díky své hodné a důvěřivé povaze a s vidinou slibné fotografické kariéry zapletla s násilným manažerem Radimem Marešem. Ten, jak později vyšlo najevo, lákal mladé nadané dívky na lukrativně vyhlížející smlouvy, které jim mají zajistit hvězdné uplatnění ve světě umění, modelingu anebo showbyznysu.

V ustanoveních smlouvy však nepíše o tom, že podmínkou profesního růstu bude také sex s ním, a to buď dobrovolně či nedobrovolně. Barbora s ním smlouvu podepsala v den svých 18. narozenin, záhy na to ji znásilnil.

Na stejný lep se Marešovi chytla také Jana Rytířová, která sice Marešovu znásilnění dokázala zabránit, ten ji však ještě dlouhou dobu atakoval a obtěžoval psychicky. Za takovýchto nešťastných okolností se tak spojily cesty dvou důvěřivých mladých děvčat, se kterých se staly věrné kamarádky spolubydlící, a především spolubojovnice za Marešovo zatčení, v čemž jim pomáhá právnička Elen Mrázová. A tak všechny tři společně neustále pomáhají i ostatním poškozeným dívkám Mareše usvědčit a varovat je před obdobnými možnými nástrahami.  

Znásilnění v ní vyvolalo psychickou poruchu

Barbora s Janou museli do nájmu přivzít dalšího člena, aby sem jim snížily výdaje za nájem, avšak nesměl to být kluk, neboť Barbora po znásilnění Marešem trpí posttraumatickou poruchou a strachem z mužů.

Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Přesto se jejich třetím členem domácnosti stal František Liška, student zvukařiny, avšak to jen díky tomu, že u nich vzbudil mylný dojem, že je gey. Po chvíli spolubydlení se Franta do Báry tajně zamilovává. Bára zůstává náznakům jeho lásky chladná a celou záležitost nezlehčuje ani fakt, že se do Prahy za prací nastěhovala celá její rodina nic netušíc o Bářiném traumatickém zážitku s Marešem. Po odhalení mají Bářini rodiče zákonitě abnormální tendenci svou dceru chránit, což Frantovi hází ještě větší klacky pod nohy.

V Ulici absolutně odmítající mužskou intimitu, ve skutečnosti těhotná

Poté, co se do Franty zamiluje Bářina mladší sestra Klímová a díky Frantovým pozitivním vlastnostem, vytrvalosti a povaze hodné džentlmena, se v Báře znovu probudí touha po lásce, a tak vzniká nový mladý pár Ulice.

Začátky Bářina vztahu však nejsou, díky její poruše a Františkovu přiznání, že je již od svých 15 let otcem dítěte, vůbec snadné.

A tady už Eliška Hanušová při svých hereckých výkonech jen stěží maskuje bříško, ve kterém nosí syna a zanedlouho odchází na mateřskou dovolenou, což se v seriálu projeví jako Bářin odjezd na stáž do zahraničí. Je však více než jasné, že po splnění svých skutečných mateřských povinností herečka opět zamíchá kartami v osudech Franty, Jany a rodin Klímových i Liškových. Franta na ni v Ulici totiž stále netrpělivě čeká. 

Zdroje: