AZ-kvíz zůstává jednou z nejoblíbenějších televizních soutěží u nás, zkuste naši verzi

AZ-kvíz zůstává jednou z nejoblíbenějších televizních soutěží u nás, zkuste naši verzi
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
AZ-kvíz se za dlouhá léta svého vysílání dočkal několika speciálních verzí, zábavné stolní hry i satirické skladby. Ačkoli nenabízí závratné částky, je stále velmi oblíbený. Zahrát si ho můžete z pohodlí domova díky některému z mnoha našich vlastních kvízů.

Každý už jistě někdy slyšel o AZ-kvízu, vždyť je to koneckonců nejdéle vysílaný soutěžní pořad v České republice – vznikl v roce 1997 a dodnes si udržuje přízeň neuvěřitelného množství diváků. Zájemci všeho věku se hrnou do studia, aby mohli na vlastní kůži poznat, jaké je pokusit se spojit tři strany trojúhelníku. Zájem o účast je tak velký, že se na příležitost musí čekat celé měsíce.

O AZ-kvízu by se dalo napsat mnoho zajímavého, např. to, že na jeho základě vznikla stejnojmenná stolní hra, ba dokonce i satirická rapová skladba (PSH feat. James Cole: Vím já? z roku 2010), přičemž jeden z jejích autorů, James Cole, se soutěže roku 2018 sám zúčastnil. Dostal se až do finále, kde však nakonec prohrál.

Pokud patříte k věrným fanouškům této stále populární televizní soutěže, určitě si s námi pro pobavení a obohacení novými znalostmi rádi zahrajete náš vlastní AZ-kvíz. Pokuste se zodpovědět všechny naše otázky a třeba vám to dodá kuráž k účasti na skutečném AZ-kvízu.

Jestliže se vám nepodařilo odpovědět na všechny otázky správně, nezoufejte. Trénovat můžete přímo na stránkách České televize, případně prostřednictvím našich dalších kvízů.

Zdroj článku: