Jaké pikantnosti nám přinese 5. řada seriálu Koruna a jak dlouho si na ni počkáme

Jaké pikantnosti nám přinese 5. řada seriálu Koruna a jak dlouho si na ni počkáme
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Na pátou řadu oblíbeného seriálu The Crown si ještě nějakou chvíli počkáme. Už při plánování projektu bylo oznámeno, že mezi jednotlivými řadami budou pauzy a nemají nic společného se současnou situací spojenou s pandemií.

Dobrou zprávou je, že natáčení se začíná rozbíhat právě v tomto období. Méně nadšení projevuje královna Alžběta II., protože právě v nové sérii budou citlivé události z královské rodiny, které mají ještě všichni v živé paměti.

Na televizní obrazovky by se tento povedený projekt Netflixu měl dostat až za více než jeden rok, ale čekání se rozhodně vyplatí.

V centru pozornosti bude samozřejmě nejsledovanější rozvod v zemi za poslední století. Už ve čtvrté sérii bylo věnováno mnoho místa neshodám mezi princeznou Dianou a Charlesem, princem z Walesu. Celý téměř pohádkový příběh páru byl vždy v centru pozornosti, a nejen Britové znovu a znovu sledují další zpracování příběhu, který začal v červenci 1981 královskou svatbou. Tu sledovaly miliony lidí po celém světě až po bouřlivý rozchod, který byl oznámen v Dolní sněmovně v prosinci 1992. Ale až 15. července 1996 Charles a Diana podali žádost o rozvod. Tomuto kroku předcházely měsíce vyjednávání o titulech, dětech i majetku. Manželství potom bylo po šesti týdnech od podání rozvedeno. Diana si ale svobodného života moc neužila. Zemřela 31.8. 1997. Právě toto období by mělo v seriálu mít velkou roli. Samozřejmě nebude chybět výrazná role Camilly a nezapomnělo se ani na Williama a Harryho, kteří byli ještě děti a museli se vyrovnat s médii, s rozchodem rodičů, a nakonec i smrtí milované matky.

Nové herecké obsazení

Imelda Staunton

Zdroj: Featureflash Photo Agency / Shutterstock

S posunutím příběhu v čase dochází opět k velké výměně hereckého obsazení. Královnu Alžbětu si místo Olivie Colman zahraje Imelda Stauton. Prince Philipa bude hrát Jonathan Pryce. Lady Dianu po Emmě Corrin bude hrát Elizabeth Debicki a prince Charlese ztvární Dominic West.

Zatím není známo, kdo ztvární v dětském věku Harryho. Nikdo z herců se ani nehrne do role kontroverzního prince Andrewa, kterého ve 4. sezóně hrál Tom Byrne. Jak je známo, Andrew není v současné době ve Velké Británii moc populární. Na vině je nedávný skandál, který je spojený s Jeffreyem Epsteinem, který byl odsouzený za zneužívání a obchod s nezletilými dívkami.

O tom, co přímo bude v nové řadě se zatím spekuluje. Mělo by jít o dvě časové osy. Jisté je, že diváky čeká období smutku po smrti Diany, Charles si konečně bude užívat svůj vztah s dávnou láskou a dojde i na rodící se lásku mezi Williamem a Kate.

O vše, co během natáčení 5. série vyplave na povrch, se rádi podělíme.

Zdroj:

  • autorský text