Dnes v Ulici: Po delší době se Iva znovu nadechne. Žofka se chová divně a Lumíra spaluje vztek

Dnes v Ulici: Po delší době se Iva znovu nadechne. Žofka se chová divně a Lumíra spaluje vztek
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Mračna nad Ivou se jako zázrakem rozplynou, ale přesunou se nad Michala. Ten nechápe, proč se najednou Žofka chová tak divně. Sluníčko nesvítí ani Lumírovi, kterému Vilda a hlavně to, jak se kolem něj Vilma chová, pořád leží v žaludku.

Iva díky Jitce překonává strach z řízení

Iva se za své zhroucení stydí. Má pocit, že je své rodině pořád na obtíž. V hlavě ji navíc tíží myšlenka, že půjde do vězení. Jitka její starosti plně chápe. Z těch dvou se stávají opravdové kamarádky. Jitka si pořád trvá na svém, že by Iva měla začít co nejdříve řídit. V opačném případě nechá vyhrát svůj strach, který ji bude omezovat po zbytek života. Bez auta sice Iva fungovat může, ale nač si život tolik komplikovat? Jitka s Ivou sedá do auta a žádá ji, aby zajela do čistírny pro své prádlo. Ačkoliv se Iva klepe jako ratlík, jízdu krůček po krůčku zvládá. Pak se jí dvojnásobně uleví, když jí Elen zavolá, že státní žalobce navrhuje podmínku. To je jako ten nejlepší sen! Ihned se o svou radost dělí s Vítkem. I tomu padá kámen ze srdce. Vypadá to, že tuhle etapu opravdu zvládnou.

Michal nechápe, co Žofce přelétlo přes nos

Z růžového mráčku dnes spadne Michal, ke kterému se Žofka najednou chová velmi odměřeně. Co se mohlo stát? Že by se jí včerejšek až tolik nelíbil? Vůbec neví, jak se má teď chovat, a pokouší se nějaké informace dostat od Bruna. Intuice mu velí přinést Žofce květiny. V Coolně si to naštěstí všechno vysvětlí a je to ještě lepší než předtím. Žofka zkrátka čekala, že jí Michal zavolá, a on nezavolal. Tak málo stačí, aby se do vztahu vkradla nejistota. Naštěstí je to ale pryč a ti dva mohou opět vrkat jako dvě hrdličky. Díky otevřenosti jednoho ke druhému jejich vztah jen vzkvétá.

Lumír se vzteká kvůli taxíku pro mámu

Ačkoliv se Lumír s Vildou už trošku skamarádil, pořád nenachází pochopení pro svou matku. Ta se rozhodla jet taxíkem až do Čerčan. Lumír si to špatně vykládá a myslí si, že ji taxík hodí pouze na vlak. Vendula ho však ujišťuje o opaku. Netuší, co na tom tátu tolik žere. Vždyť babička je svéprávná a na tento druh odvozu jistě má. Lumír však tohle nechápe. Pár takových návštěv a Vilma může přijít na mizinu. Místo toho, aby našel řešení a společnou řeč, opět kolem sebe prská a riskuje dobré vztahy. Také máte ten pocit, že čím více Lumír stárne, tím větší morous je? Nebo byl takový pořád? Nebo takhle vypadá jen vedle optimistické Kateřiny? Možná má pocit, že si každý dělá, co chce. Lexík má potkana, ačkoliv ho nechtěl, Vilma si randí. Na jeho názor se už dlouho nikdo neptá. A právě toto ho může štvát ze všeho nejvíce. Zas není až takovou hlavou rodiny, za kterou se považuje.

Zdroj článku:
  • Autorský text