Dnes v Ulici: Kryštof znovu ztrácí životní balanc, když se dozví, že s ním v nové práci nepočítají

Dnes v Ulici: Kryštof znovu ztrácí životní balanc, když se dozví, že s ním v nové práci nepočítají
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Fakt, že má zpátky svou rodinu, může brát jako opravdové vítězství. Co na tom, jestli jeho pohovor na předem přislíbené pozici nevyjde? Je to ale divné, nikdo se mu neozývá. Že by bylo jeho přijetí tak automatické, nebo se na něj znovu vykašlali?

Vojta neztrácí svou ostražitost a znovu tátovi schovává klíče 

Ačkoliv to teď mezi rodiči vypadá sytě růžové, neztrácí Vojta svou ostražitost. Pořád se bojí toho, že se mezi tátou a mámou něco pokazí a oni znovu půjdou od sebe. Proto, když v tátově kapse nachází klíče od garsonky, znovu je schovává. Když nebude mít táta kam jít, tak zkrátka bude u nich doma. U mámy potom nenápadně vyzvídá, ale dostává od ní jen samé nejasné signály. Je na tom podobně jako jeho babička Věrka. Ta, jelikož nemá Luboše doma, je na tom psychicky hůř a hůř. Zjišťuje od Tonyho, ale ani od něj se jí nedostává žádné větší naděje.

Jaké to je překvapení, když Věrka nachází Kryštofa u něj doma 

Není tomu tak dávno, když byla Věrka u mladých v bytě pečená vařená, protože jim naplno hlídala kluky. Karla s Kryštofem pilně pracovali a Karla mu také poctivě zahýbala s Jakubem. Tehdy se zdálo všechno tak samozřejmé. Jak vděčná tehdy měla být, že je má všechny pohromadě. Jak bystřeji se měla vůči Karle chovat! Teď je to pryč. Každopádně teď je pro změnu velkou změnou a překvapením, že Věrka najde Kryštofa prakticky u něj doma. Vždyť klíče už si vyřešil, tak proč není u sebe v garsonce? Tato informace ji samozřejmě potěší. Mnohem radši by však se svým synem divoce zatřásla a zeptala se ho na vše, co ji zajímá.

Mára se znovu uzavírá do sebe a potřebuje být sám 

Ačkoliv se jim daří, už se nehádají a v posteli jim to klape, pořád je to chůze po tenkém ledě. Karla si to naplno uvědomuje a právě proto natvrdo odmítla Jirku, když ji přesvědčoval, aby se vrátila k němu na oddělení vražd. To by bylo jako znovu vytažení rakve pro jejich nedávno oživený vztah. Jenže všechny faktory jen ona sama nevychytá. Pořád je tu ještě Monika. Co když otěhotní? Co když se po ní bude Kryštofovi stýskat? Koneckonců i Kryštofova psychika je ještě křehká. Takové další odmítnutí kvůli nedodělané maturitě by s ním mohlo pořádně zamávat. A je to fakt. Kryštof se dozvídá, že s ním v nové práci znovu nepočítají. Žádný autosalon tedy nebude. Žádný postup, větší peníze a vyšší sebevědomí se alespoň prozatím konat nebude. Možná by měl Kryštof vážně začít s tou maturitou. Nutně přitom nemusí dělat zrychlenou verzi. Už jen fakt, že se školou začne, ho psychicky posílí. Teď ale potřebuje být sám. Bere klíče a odebírá svou maličkost do ústraní. A Karla znovu tráví večer sama. Jen aby to nebyla zpátečka také pro jejich doteď dobře probíhající vztah. Také Vojta je z toho smutný. Napětí ve vzduchu by se dalo krájet.

Zdroj článku:
  • Autorský text