Dnes v Ulici: Vojta pochopí, jak se věci mají a Vilma se zlepšila natolik, že Lexíkovi k narozeninám upeče dort

Dnes v Ulici: Vojta pochopí, jak se věci mají a Vilma se zlepšila natolik, že Lexíkovi k narozeninám upeče dort
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ačkoliv se Karla s Kryštofem snaží, aby jejich rozvod děti ovlivnil co nejméně, přesto to na ně doléhá plnou silou. Což o to, Kustík toho ještě moc nechápe, ale Vojta si dává dvě a dvě dohromady. Dohromady se dala i Vilma. Je jí lépe, a tak Lexíkovi peče dort. 

Mára ochutnal svobodu a s jídlem roste chuť 

Chování Máry se mnohým divákům nemusí líbit. Je jasné, že ten, kdo rodinu zradil, byla Karla. Ovšem celkový přístup Kryštofa ke Karle může divákům přijít neurvalý. Jakoby teprve teď Mára zjistil, že existují i jiné ženy a jakoby mu snad i bylo líto, že Karlu nepodvedl jako první. Ve svém chování se nehodlá nijak omezovat. Po Karle se mu nijak zvlášť nestýská a naopak své sebevědomí honí u Moniky. Ta se vrátila z mise v Africe, a tak má pro něj spoustu pochopení a životních mouder. Chudák Karla, ta aby se na ně teď dívala, jak si vrážejí jazyky až do krku, a to klidně na ulici za bílého dne. O to horší je, že je při tom vidí i malý Vojta. Tomu možná dříve nedocházelo, jak vážné to mezi Monikou a jeho tátou je.

Vojta vidí svého tátu přes okno 

Vojta to ve své životě neměl vůbec lehké. Když si ho Karla s Kryštofem adoptovali, byl jim velice vděčný, ačkoliv svou radost neuměl naplno projevit. Pak, když se jeho rodiče ocitli v krizi, dělal co mohl, aby svou rodinu zachránil. Možná v tom měl i své malé sobecké úmysly. Jednoduše se mu nechtělo zpátky do děcáku. A komu by se tam chtělo, že? Poté, co ho rodiče uklidnili ohledně toho, že o zázemí se bát nemusí, situaci jakš takš snášel. Ovšem na tátu, který líbá a objímá jinou ženu, se nedívá nijak dobře. Mára by si také mohl dát pozor a nedávat si s Monikou sraz přímo pod okny svého bývalého bytu.

Monika se ke Karle chová jako ke své kamarádce 

Nicméně ani Monika Farská se nechce nijak schovávat. Od Máry si zjistila, že je mezi ním a jeho bývalou ženou opravdový konec a to pro ni znamená, že nedělá nic špatného. Přesto nenávist z Karly cítí. Čím by si ji tak usmířila? Že by teplým vývarem v době, když na tom není úplně nejlépe? Když potkává Vojtu, jak jde sám na nákup, má k tomu senzační příležitost. Karla, která by jí ještě o pár dnů dříve polévku nejradši vylila na hlavu, tento dar přijímá a dokonce za něj i děkuje. No to bude výborné divadlo, když se jednou budou nad Věrčiným vývarem scházet všichni dohromady. Přesně takhle to totiž může skončit. Karla nebude chtít dělat dusno a Věrka, ta už nejspíš zapomněla na to, že Monice kdysi nemohla přijít na jméno. Ale také Věrka odpouští... pokud se zrovna nejedná o jejího syna. Tomu odpustila jen máloco.

Vilma peče dort 

A zatímto u Marečků je to všelijak napjaté, alespoň u Nyklů se atmosféra projasňuje. Vilma si s berlemi dojde i na kafíčko do kuchyně a když už tam dojde, rovnou Lexíkovi k narozeninám upeče i dort. Od Lumíra Lexík dostává nové kolo, a tak je alespoň jedna dětská duše šťastná.

Zdroj článku:
  • Autorský text