Dnes v Ulici: Soňa intrikuje, ale Magda s Eddiem mají o svém vzájemném vztahu jasno

Dnes v Ulici: Soňa intrikuje, ale Magda s Eddiem mají o svém vzájemném vztahu jasno
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nasadit si Soňu Čechovou do školy nebylo zas až tak moudré, jak si Magda na začátku myslela. Ještě hloupejším tahem pak bylo zvát zvědavou Soňu do svého soukromí. Pár chvil totiž stačilo na to, aby si udělala své závěry. 

Soňa si nemyslí, že by milostné vztahy na pracovišti dělaly dobrotu 

Kdyby Magdu někdy napadlo, jestli se Prokop se Soňou nezapletl jinak než profesně, může být v klidu. Soňa je totiž profesní až na půdu a nemyslí si, že by milostné vztahy na pracovišti dělaly dobrotu. To Magda to má jinak. Vždyť chodila a jednu dobu žila s Prokopem, se svým zástupcem. A nechybělo málo, aby znovu začala randit s Eddiem. Jeho časté návštěvy u ní vyvolávají otázky nejen u Otíka, nýbrž v ní samotné. Svůj zmatek a nejistotu ve vztazích bohužel přenesla na Soňu. Ta nestačí zírat na jak neprofesionální ředitelku gymnázia narazila. Nejenže ji musí usměrňovat co se vztahu ke studentovi týče, nýbrž nejspíš bude muset řešit i její vztah s Eddiem. Koncept ředitelky zaláskované do podřízeného učitele zkrátka nezapadá do jejich představ o vedení školy. 

Soňa nahlodá Prokopa 

Navíc Soňa nepatří k těm, kteří by si své domněnky a úvahy nechávali pro sebe, a proto Magdu a Eddieho řeší s Prokopem. Je vidět, že pro něj to není vůbec příjemné téma. Vždyť Magdu v hloubi duše ještě miluje. Pro Prokopa by to nejspíš byla pořádná rána, kdyby Magdu s Eddiem vídal, jak dozorují na chodbě hezky ruku v ruce. Prokop je rozrušený a úvahám Soni se rozhodne bránit. Postaví se nejen za sebe, nýbrž i za Magdu. Usadí ji s tím, že podle něj tyto vztahy na pracovišti nejsou až takovým problémem. Nad tím Soňa jen protočí oči. Tady se jejich představy poprvé rozcházejí. 

Magda příkře odmítá Matějovu náklonnost 

Možná něco na tvrzení Čechové přece jen bude. To si začíná přiznávat i Magda, která čte Matějův vzkaz u bezlepkového koláče. Kam až tohle nechala zajít? Bude si s Matějem muset promluvit a ukázat mu, kde jsou jeho hranice. A učiní to rovnou a med mu kolem úst už rozhodně nemaže. Ona je ředitelka a on student. Tohle by nikdy nemohlo dopadnout dobře. A to samé Matějovi vtlouká do hlavy také jeho dvojče Marek. Matěj by se měl zkrátka smířit s tím, že ačkoliv na trampolíně skáče pěkně vysoko, je ředitelka Magda přece jen úplně jiný level. 

Zmatení jsou i Magda s Eddiem 

A zmatená je Magda nejen co se týče své ředitelské profesionality, nýbrž i ohledně své zatím nevinné zápletky s Eddiem. Tehdy v bytě mu snad naznačila, že by s ním znovu randila. Jenže teď se jí to nezdá úplně nejvhodnější. Eddieho má ráda, ale už jen jako kamaráda. Naštěstí to má Eddie stejně. Alespoň tuhle životní etapu může Magda s klidným srdcem uzavřít. Ale vyhráno nemá. Ze Soni se klube pořádná mrcha. Nepotrvá dlouho a prostory školy začnou být všem malé. 

Zdroj článku:
  • Autorský text