2020: Temný rok pro fanoušky Bruce Willise

2020: Temný rok pro fanoušky Bruce Willise
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V následujících řádcích se ohlédneme za rokem 2020 herce Bruce Willise a představíme si jeho filmové počiny. Jedná se o filmy Hard kill; Dlouhá noc na přežití a Breach.

Jeden by mohl předpokládat, že pokud se ve filmové branži nedostanete k natáčení a nejste obsazení, tak je to to nejhorší, co se může stát. Jenže ještě horší může být, pokud jste kvalitní herec se silnou fanouškovskou základnou a rozhodnete se pro natočení braku, respektive pro natočení filmu, ze kterého vzejde odpad. Jakmile jednou vkročíte do vod neúspěšných filmů, vaše hvězda pohasíná.

V následujících řádcích se ohlédneme za rokem 2020 herce Bruce Willise a představíme si jeho filmové počiny.

Hard kill 14 %

Dcera Donovana Chalmerse, kterého hraje Bruce Willis, se obrátí k extremistovi s prosbou o pomoc. Vynalezla totiž novou revoluční technologii, která měla být použita na vojenské účely, což se jí nelíbilo. Následně ji extrémista unese a chce získat kód k aktivaci technologie. Donovan následně najme několik žoldáků, aby zachránil svou dceru a získal onu technologii.

Příběh filmu je tak přímočarý, jak jen to může být. Tento fakt sám o sobě nic neznamená. Existuje velké množství filmů, kde jde pouze o jednu věc a jsou úspěšné. Připomeňme si Johna Wicka, jehož dějovou linkou je klasická krvavá vendeta plná vystřelených nábojnic, vypáleného střelného prachu, mozku na koberci a tužek od krve. Problémy tohoto filmu tkví v nezajímavém světě, nelogickém jednání postav a celkové zapomenutelnosti. Navíc i sám Bruce působí prkenně, jako by měl problém aktivovat své charisma, které známe z jeho trháků v minulosti.

Dlouhá noc na přežití 24 %

Dva kriminálníci se po nepříliš zdařilé loupeži, při které jeden z nich utržil střelné poranění, uchýlí do domu zdiskreditovaného doktora. Do domu se vloupají, vezmou si jeho rodinu jako rukojmí a vyžádají si lékařské ošetření. Otec doktora hraný Willisem zjistí, že mu zabili ženu, a tak využije příležitosti a násilníky napadne. Jeho útok se ale nezdaří a sám zraněný prchá z domu, aby se poté vrátil a společně se svou rodinou vše vyřešil.

Filmy tohoto typu byly populární na přelomu tisíciletí. Ti zlí se vloupají do domu, kde uvězní rodinu, která se následně začne bránit. V lepším případě se jedná o bohatou rodinu, která má doma bunkr a nějaké zdravotní potíže, kvůli kterým bunkr musí opustit. Tento film je sice jednodušší podívanou, při které zůstává rozum stát a odpočívá, ale nemusel by být tak špatný, kdyby postavy nejednaly zcela iracionálně.

Breach 25 %

V roce 2242 vyhubil mor velkou část populace. Ti, kteří přežili nákazu, byli převedeni na vesmírnou loď, která je měla odvést na „Novou Zemi“, jinou planetu s kapalnou vodou, atmosférou a v obyvatelné zóně hvězdy podobné té naší. Na lodi se objeví nepřítel. Záhadná cizí entita dělající z posádky zombie, která musí být zlikvidována.

Ze zmíněných snímků je na tomto nejvíce vidět, že si Bruce Willis opravdu svou roli naplno užívá. Toto sci-fi určitě nenadchne, protože nepřináší žádné nové myšlenky, ale také neurazí. Scény jsou úsměvné, hlášky jsou hrubé jako zuby po Coca-Cole a některé efekty potěší svým fušerským provedením.

A co dál?

V příštím roce se můžeme těšit na film Cosmic Sin, který si nese stejného scénáristu jako letošní Breach, tak snad bude apelovat na vyšší mety. Za fanoušky Bruce Willise doufejme, že počiny letošního roku nejsou pro Bruce způsob, jak si vydělat na svůj důchod, protože poté bychom mohli očekávat příval podobných filmů i nadále.