ZOO: Jak se Viky vypořádá se svým životem?

ZOO: Jak se Viky vypořádá se svým životem?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Viky Janečková v seriálu ZOO téměř v každém díle dokazuje, jak si někdy umí pořádně zkomplikovat život. Kdy už konečně skončí její série vymýšlení si, mlžení a lhaní?

Život Viky Janečkové, který mají diváci ZOO možnost sledovat v každé epizodě seriálu, je jedním velkým klubkem problémů. Navíc to vypadá, že jakmile se jí jeden z nich podaří vyřešit, v ten moment se na scéně objeví další komplikace. Má snad jen prostě smůlu, nebo můžeme za jejím neštěstím hledat konkrétního viníka?

Zpočátku bojovala Viky hlavně se svým bývalým přítelem Kamilem, se kterým v minulosti založila firmu věnující se návrhářství a bytovému designu. Po rozchodu s ním se Kamil rozhodl Viky zažalovat za poškození jména společnosti a jejich soudní spor se táhne prakticky dodnes. Přestože se při zdánlivě náhodných osobních setkáních Viky a Kamila dříve zhrzený expřítel tváří, že vše již hodil za hlavu, jistě ještě neřekl své poslední slovo.

Momentálně největší bitvu však Viky Janečková vede se vztahem s Petrem Křížem, u něhož stále pracuje jako chůva. Nejenže se jí podařilo se do Petra zamilovat, ale nyní s ním také čeká dítě.

Vše je navíc složitější díky tomu, že ve snaze uprchnout před nutností řešit vztah s Petrem si Viktorie vymyslela, že soudce vlastně celou dobu miloval její dvojče Alex. Právě s ní pak i Petr spal, a tedy s ní teoreticky mohl mít dítě. K Viky však donedávna přistupoval pouze ve vztahu zaměstnavatel/zaměstnanec. Jak ale s pravdou ven?

Petr Kříž (herec Robert Urban), Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Paradoxem zůstává, že největším životním nepřítelem Viky je právě ona sama. Kdyby se totiž nebohá dívka neustále nezamotávala do vlastních rádoby promyšlených plánů víc a víc, mohlo už být všechno jinak, a její život by tak byl mnohem jednodušší. Vždyť v souvislosti s maskováním svých lží málem přišla o svého nejlepšího kamaráda Marka. Toho totiž do děje svých výmyslů zatáhla také, jelikož Petrovi tvrdila, že s ním teď chodí.

Smutné na tom všem je, že Viky vypadá, že o svém boji proti své vlastní povaze moc dobře ví, avšak si zkrátka neumí pomoct. A to ani tehdy, když na to poukazují její přátelé v nejbližším okolí. Kolik lží však chce ještě Viky vymyslet? A bude jí vlastně nakonec Petr moci věřit, i když se dozví pravdu o všem, co mu doposud tajila?

Řešení životní situace Viky se může zdát komplikované, v principu je však mnohem jednodušší – Viky musí zkrátka s pravdou ven. A to ve všech směrech. Měla by tedy konečně najít odhodlání Petrovi oznámit, že žádná Alex nikdy neexistovala, že se vlastně zamiloval do ní a že s ní nyní také čeká dítě. Je jasné, že soudce bude pravděpodobně v první řadě šokován. Možná se na Viky i hodně rozzlobí. Jeho vztek ale bude výrazně kratší, než když bude Viky s oznámením této noviny dále otálet. 

Dějová linka soudce a jeho chůvy se pravděpodobně rozklíčuje již brzy. Těhotenství totiž Viky není schopná dále tajit před Markem, ani před hospodyní Ilonkou, a dost možná se tak k Petrovi informace dostane úplně z jiného konce. Nezbývá nic jiného, než doufat, že si k sobě ústřední dvojice seriálu ZOO nakonec najde cestu.

Zdroj článku:
  • autorský text