Zlatá labuť: Jak to asi bude pokračovat v rodině nejmocnějšího muže Prahy

Zlatá labuť: Jak to asi bude pokračovat v rodině nejmocnějšího muže Prahy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Situace v rodině Wilhelma Grubera je v současné době velice napjatá a vypadá to, že na mocného muže Prahy, který jen kývnutím může poslat na smrt prakticky kohokoliv, kdo se mu znelíbí, se hrne celá řada nepříjemností, kterým bude muset čelit.

Z pana „všemocného“ se tak brzy může stát oběť svých vlastních ambicí. Jak to vypadá, ani on si nemůže dlouhodobě dělat vše, co se mu zlíbí.

Gruberová s manželem
Gruberová s manželem | Zdroj: TV Nova

Naopak, z paní Gruberové se nakonec vyklubala velice nebezpečná žena, možná ještě nebezpečnější než její manžel. Záletů svého manžela má už dost, jenže až do teď se za jeho avantýry mstila hlavně ženám, které si její muž vyhlédl. To se asi změní.

Žárlila na Irenu, se kterou trávil Wilhelm více času, než považovala za nutné, a protože zjistila, že Irena není naivní děvče, které by se zaleklo nějaké slovní hrozby, jen vyčkávala, aby se sokyně zbavila. Nakonec jí bylo jedno, že Irena zrovna po pozornosti jejího muže neprahne, musela se jí pomstít za to, že zajímá manžela.

Určitě to byla hlavně ona, kdo tlačil na Grubera, aby podpořil rodinu Kučerových, která nemohla Irenu donutit k drastické léčbě. Gruberová si o nemoci něco načetla, zjistila, že je to velice bolestná procedura a že nakonec může Irena skončit i s poškozeným mozkem. To by bylo přesně to, co si podle ní zaslouží.

V Evě nenašla silného soupeře. Eva za sebou neměla vlivnou rodinu a určitě nebyla první naivkou, která hledala v posteli jejího vlivného manžela nějaká privilegia. Nejspíš stačilo takovým dívkám pohrozit a měla od nich pokoj. Jenže Eva se Gruberovi líbila příliš a jeho žena to vycítila. Využila svého vlivu – když se Eva ocitla ve spárech gestapa, doufala, že se jí zbaví nadobro. Transport do koncentračního tábora by to vyřešil, a navíc by si mohla podváděná manželka libovat, že Evu nečeká zrovna dobré zacházení.

Jenže Gruber Evě pomohl, aniž by pomyslel na to, že se Eva a jeho manželka jednoho dne v obchodě potkají. Asi nečekal, že to bude tak brzy. Těhotná Gruberová se opravdu naštvala.

Pokud se spekulovalo o tom, že nemá zrovna dobrý původ a je to možná Židovka, kterou její vlivný manžel chrání, tak je zase všechno jinak. Chránil ji především proto, že po několika nezdařených pokusech tentokrát doufal, že se konečně dočká potomka.

Gruberová evidentně ochranu nepotřebuje, a naopak je to její vlivný otec, který v minulosti Wilhelma postrkoval v kariérním postupu a žehlil jeho problémy.

Kdo mu asi pomůže teď. Viktor Hess už má dlouho na Grubera políčeno. Na rozdíl od něj je naprosto oddaný německé věci a nenechává se českými boháči uplácet, aby byli v bezpečí. Hess trpělivě čekal a dočkal se. Se zásahem na záchranu Evy Gruber zřejmě porušil postupy, na kterých si Němci tak zakládali. Hess je připravený se chopit příležitosti a vyšplhat se v kariéře po Gruberových zádech o něco víš.

Zbývá odhalit záhadu, proč Lindě Gruberové manžel v soukromí říká Helena.

Zdroj článku:
  • Autorský text