Zlatá labuť dala šanci i méně známé herečce z Ulice. Natalie Golovchenko se představí jako veselá prodavačka Dita

Zlatá labuť dala šanci i méně známé herečce z Ulice. Natalie Golovchenko se představí jako veselá prodavačka Dita
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Natalie Golovchenko je méně známá česká herečka ukrajinského původu. Od raných let se věnuje herectví. Začínala v různých divadelních kroužcích jako žačka, později jako vedoucí. Vystudovala JAMU v Brně. Hned po škole dostala nabídky na hostování v pražských divadlech a za sebou má menší role v seriálech.

Veselá a neokoukaná tvář tak oživí osazenstvo obchodního domu, protože to vypadá, že se ztratí Bára, která v ději prchne před Němci.  Zmizí i Eva, protože její představitelka Beáta Kaňoková bude na rodičovské dovolené. Prodavačka Dita má ráda mužskou společnost a swing.

Rozhovor

Co prvního Vás napadlo, když se naskytla možnost si zahrát v dobovém seriálu?

Upřímně jsem si několik týdnů před tím, než vůbec přišel casting, projížděla Instagram Zlaté labutě a říkala si, jak ráda bych si zahrála v dobovce. Takže když mi zavolali, že jsem vyhrála casting, byla to nesmírná radost a jako první mě napadlo, že afirmace fungují. (směje se)

Vaše rodina nepochází z Česka. Bylo třeba něco, co jste se o tehdejším životě v protektorátu dozvěděla až díky natáčení?

Já jsem tady od malička, takže bych řekla, že jsem s historií Česka vyrůstala, ale když se člověk při natáčení přemístí s tou postavou do života v té době, tak nějak víc si uvědomí, co všechno se dělo, co se nesmělo a jak moc to ovlivňovalo běžný život. O to děsivější mi připadá, že některé věci, o kterých jsem se dřív učila ve škole na hodinách historie nebo které teď v dobovém seriálu hrajeme, se dnes jenom kousek od nás zase reálně dějí.

Je něco, co Vás na tehdejší době baví?

Móda, móda, móda a zase móda. To, jak o sebe v té době ženy pečovaly, jak se chtěly líbit. Pro mě je to móda plná ženskosti. A taky že nebyly sociální sítě, ale psaly se dopisy, víc se četlo a bylo to víc o kontaktu mezi lidmi, podle mě romantičtější období.

Vaše herecké kolegyně si libují právě v kostýmech, líčení a vlasech, předpokládám, že to u Vás nebylo jinak?

Jak jsem už naznačila, je to veliká radost. Sednout si k holkám do maskérny a nechat se proměnit je vlastně něco, na co se fakt každý natáčecí den těším. Upřímně si ale neumím představit, že dnes trávím dvě hodiny přípravou vlasů, ale i přesto mi to připadá krásné, ten čas strávený sama se sebou je podle mě v dnešní době dost vzácný.

Takže si na perfektní líčením a složité účesy tolik nepotrpíte?

Většinou hodím vlasy do drdolu a jdu, rozpuštěné vlasy nosím málokdy, natož si udělat nějaký účes na hlavě. Hezky se líčím, jen když jdu na večerní akce. Ale rtěnku si dám skoro vždycky! Chtěla bych se ale naučit si na to najít víc času. Když mám hezké vlasy od maskérek, cítím se líp, a i ten den je pak tak nějak lepší.

Je pro Vás móda důležitá i v osobním životě? Nechala jste se třeba inspirovat právě nějakým kostýmem z Labutě?

Móda je pro mě v životě hodně důležitá, ráda chodím po sekáčích a hledám kvalitní materiály, nové krásy nebo se jenom dívám. Myslím, že se móda začíná dost opakovat, takže se určitě občas inspiruji v kostýmech z Labutě. Třeba mě Labuť naučila zase nosit sukně.

Koho si ve Zlaté labuti zahrajete a jaká Vaše postava bude?

Moje postava v Labuti se jmenuje Dita, je to prodavačka v kosmetice, dělá manikúru. Dita je holka, co se o sebe moc ráda stará a moc ráda se líbí, její sebevědomí je něco, co bych se od ní mohla učit. Dita se nikdy nenudí a s Ditou se nikdy nenudíš! Je ve všem hrozně pohotová, ničeho se nebojí, je plná radosti a jen tak ji něco neurazí. Spoustu jejích vlastností jí vlastně závidím a doufám, že si od ní něco ukradnu i pro sebe do života. (smích)

Dita pracuje v obchodním domě v kosmetice, chodíte i Vy pravidelně na nějaké kosmetické procedury? Co vás na tom baví?

Já se přiznám, že na kosmetické procedury moc často nechodím, jednou za čas si zajdu na pedikúru nebo na obočí. Ale pozoruju na sobě, že většinou tyhle procedury vyhledávám, když je mi smutno nebo když se chci za něco odměnit. Takže mě na tom baví ta sebeláska, kterou si dopřávám.

Komu by podle Vás mohla Dita zamotat hlavu?

No, to je taková trochu negativní vlastnost Dity, že se snaží zamotat hlavu tak trochu všem. A občas i těm, kterým by neměla. Mohlo by se jí to nakonec podařit třeba u Lukáše, ten je teď takový nejosamělejší.

Vašemu prvnímu natáčecímu dni v Labuti předcházel taneční trénink, proč? A co jste se naučila?

Učili jsme se swing! A bylo to skvělé! Upřímně to je fakt splněný sen se učit něco kvůli roli, škoda, že toho nebylo víc. Budeme si v Labuti občas zlepšovat náladu tančením swingu!

Jak se to pak povedlo během natáčení? Lektorka i režisér vypadali spokojeně, pro mě to byl můj první natáčecí den v Labuti a rovnou s takovou výzvou! Dita totiž swing tančit opravdu umí, což se o mě říct tak úplně nedá. Ale užila jsem si to, jak to bude vypadat, to uvidíme. (smích)

Nevěnujete se pouze herectví, ale v minulosti jste se chystala natočit film. V jaké je to fázi?

Ano, je to tak, poslední dobou se hodně věnuji i scenáristice, která mě začala moc bavit, mám rozpracovaných pár projektů, tak uvidíme, co s nimi bude, moc si přeju, aby jednou uviděly světlo světa. Film je stále v procesu, už tři roky, je to běh na dlouhou trať, ale mám pocit, že cíl už začíná být vidět!

Zdroje článku:
  • Press kit TV Nova,
  • Autorský text