Zlatá labuť: Bouchner je vrah, ale ani to nestačí k jeho odklizení. Má silného spojence

Zlatá labuť: Bouchner je vrah, ale ani to nestačí k jeho odklizení. Má silného spojence
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Alena je v nejistotě, jak se k ní bude Irena chovat. Mladý Pulkráb si stále mele svou a vůbec mu nedochází, že by občas mohl i poděkovat. Stále vyhrožuje, že odejde. A s výhružkami se roztrhl pytel. Hess vyhrožuje Markovi, starý Kučera Ireně, Gruber Petrovi.

Irena je naštvaná sama na sebe, že si nepamatuje na to, co jí došlo těsně před prvním elektrošokem. Před ostatními se však rozhodla hrát vyléčenou. Přece i jí se může stát zázrak. Hned u snídaně se přitulila k Lukášovi. Ten ale odmítl vyhovět její prosbě a dát povel k návratu synů. Také trvá na tom, aby Irena opakovala léčbu elektrošoky. Tak mu manželka ukázala, jaká je to bolest a pěkně ho stiskla v jeho nejcitlivějším místě. A to prý oproti elektrošokům nic není.

Hess a Marek
Hess a Marek | Zdroj: TV Nova

Kamil stále nikomu nevěří a ani dopis od otce ho nijak neuklidnil. Eva si myslí, že kdyby zašla za Gruberem, možná by něco zmohla, kdyby se za Kamila přimluvila. Martin je však proti a podezírá Evu, že si bere Kamila jen jako záminku, aby mohla s Gruberem skočit do postele. Evě dojde, že by trochu lásky přece jen potřebovala. Láká holky, aby šly někam do kina. Nakonec má stejný nápad i Martin a jednoduše holkám naznačí, že by mohly jít s babi poslouchat Londýn.

Irena má konečně chvilku s Alenou, aby ji uklidnila, že je to stále ona. V obchodě se k ní však nikdo přátelsky nechová, stejně jako doma. Bouchner jí ani nechce pustit do patra a Petr s Rudolfem jí tvrdí, že Gruber ji chce stíhat za vraždu. Jediné, čím získá čas, je pokračování v léčbě.

Irena však vytuší, kde má Bouchner slabé místo a okamžitě to hodlá využít. Paní Bouchnerová sice potvrdila manželovi alibi na dobu, kdy byla Marta zavražděná, ale je jasné, že má z manžela strach. Je to ale jediná osoba, která by ji mohla zbavit obvinění z vraždy.

Marek, Martin, Eva a Bára
Marek, Martin, Eva a Bára | Zdroj: TV Nova

A to se také stane. Bouchnerová přinese zakrvácenou košili, kterou měl její manžel na sobě, když byla Marta zastřelená. Jenže Irena ještě nebude mít vyhráno. Gruber moc dobře ví, že má v Bouchnerovi naprosto oddaného člověka a jen těžko by ho nahrazoval. Pohrozí Petrovi, že špatně skončí Bára, pokud dojde na Bouchnera. Petr nemá moc možností k vyjednávání. Jenže Gruber někoho obvinit chce, a to má být Irena. Moc dobře si uvědomuje, že ona je jediná rebelka v rodině Kučerových. Když se jí zbaví, ostatní mu půjdou na ruku.

Ani Hess nejedná v rukavičkách. Prokoukl Marka, že moc dobře ví, kde je Kamil Pulkráb, a také mu pohrozil, že se budou dít ošklivé věci, pokud do dvou dnů Kamila nenajde. Bára sice Markovi věří, ale kdyby mu šlo o život, těžko by byl za hrdinu. Ani Eva s Alenou si nejsou jisté, zda by je Záhoř kvůli vlastnímu prospěchu neprodal.

Všichni jsou vystrašení a neví, komu mohou věřit. Ani u Mauerů není klid. Ester se dozvěděla o smrti rodičů a nejraději by s nožem běžela na ulici a podřízla prvního Němce, kterého by potkala. Karel ji přesvědčuje, že by měla i s bratrem odjet do Anglie, ale tvrdohlavé děvče se stále vzpírá. Zkouší ji vnutit myšlenku, že by se v Anglii mohla přidat k odboji a být opravdu užitečná. Možná se mu nakonec přece jen podaří obě děti poslat pryč, dokud to ještě je možné.

Zdroje článku: