Vzpomínáte na zkažené klapky v Ulici?

Vzpomínáte na zkažené klapky v Ulici?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Opravdu věrný divák Ulice si nejen najde čas na pravidelné sledování každého dílu, pamatuje si všechny postavy, a to i po tom, co už se v seriálu neobjevují, nýbrž také sleduje i články a záznamy mimo seriály. Nejzábavnější na nich jsou zkažené klapky Ulice.

V Ulici je o zábavu postaráno

Protože se seriál Ulice točí už přes patnáct let, jsou v něm jeho stálí herci jedna velká rodina. Mluvit můžeme například o Ljubě Krbové, která v Ulici hraje Aničku Liškovou nebo o jejím seriálovém manželovi (teď už spolu pár v Ulici netvoří) Adrianovi Jastrabanovi. Mezi stálé herce Ulice patří také Ilona Svobodová, která hraje Jitku Farskou nebo Lumír Nykl se svou matkou Vilmou Nyklovou.

Protože se tito a další jiní herci v Ulici setkávají pravidelně, cítí se vedle sebe téměř jako příbuzní, a proto o zábavu nemají nouze. V průběhu natáčení se vždy najde něco, co je rozesměje. A protože je smích nakažlivý, smějí se i další herci, kteří ale přitom mají hrát třeba velmi vážnou scénu. To na jednu stranu komplikuje natáčení, na stranu druhou to však ještě více stmeluje partu a tento materiál se nevyhazuje, nýbrž se uschovává k pobavení diváka.

Diváci mají díky těmto scénkám pocit, že jsou k oblíbeným postavám ještě blíže.

A kdybychom zde měli jmenovat herce, kteří svým smíchem či jiným gestem klapku zkazili, byli bychom zde dlouho dobu. Téměř každému se někdy něco podařilo.

Jaké situace už zkazily klapky v Ulici?

A jaké situace klapky v Ulici kazí nejčastěji? Mezi nejčastější důvody pokažené klapky patří bezesporu smích. Když jednoho něco rozesměje, nemůže si pomoct. Je pak hodně těžké uklidnit se a nahodit vážný výraz, když se chytlavě začnou smát i ostatní.

K nejedné zkažené klapce přispěl například radní Hložánek, který měl vstoupit do Lumírovy kanceláře a něco mu říct. Avšak pokaždé, když otevřel dveře a Lumíra pozdravil, začal se smát a větu nedopověděl. Opakované otevírání a zavírání dveří kanceláře rozesmálo Lumíra, a tak nebylo možné scénku dotočit. Alespoň ne okamžitě.

Perné chvilky zažívala i servírka Šárka při prvních intimních chvilkách s Martinem Maléřem. O pozdvižení se postaral také Lumír Nykl tím, že se bouchl do hlavy, když chtěl Vendule uvařit čaj. Zatímco on by situaci napodruhé usmál, Vendula v podání herečky Anežky Rusevové se na každý další pokus začala smát.

Naštěstí jsou všichni v Ulici jedna dobrá parta, režiséry nevyjímaje, a tak jde i přes toto zdržení natáčení jako po másle. Seriál Ulice slaví přes patnáct let a každou novou sezónu na sebe nabaluje další a další postavy. K těm nejnovějším aktuálně patří Aniččin fotograf Šimon v podání Aleše Procházky nebo Sára, která u Aničky našla dočasné útočiště a hraje ji herečka Ema Businská.

 

Zdroje:

Zdroj článku:
  • www.novaplus.nova.cz