Vzpomínka na Arabelu nám přináší nostalgii. Vyplňte si náš kvíz o této legendární pohádce

Vzpomínka na Arabelu nám přináší nostalgii. Vyplňte si náš kvíz o této legendární pohádce
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zamyslete se nad tím, na kolik oblíbených seriálů svých dětských let byste se podívali znovu. Arabela na vašem seznamu nejspíš bude na předních příčkách. A není divu. Ale pamatujete si o ní všechno?

Dobrodružné, bláznivé, romantické či o dobru a zlu. Existuje mnoho způsobů, jak seriál Arabela popsat. Každému z nás se líbila jiná postava. Každá postava zde má navíc svou osobnost, takže rozhodně bylo z čeho vybírat. Stáli jste jako malí na straně dobra, nebo jste fandili černokněžníkovi Rumburakovi, který vás dokázal nadchnout svou schopností proměnit se v havrana, a to kdykoli se mu zamanulo?

Právě toto dává Arabele to pravé kouzlo. Své příznivce si našly snad všechny postavy, a tak jsme se nikdy nemuseli stydět za to, že stojíme na straně zla či dobra. O čem vlastně seriál je? Černokněžník Rumburak se většinou snaží dohnat Arabelu ke svatbě, ovšem ze sobeckých důvodů. Chce dostat království, poněvadž s ním má své vlastní plány.

Jeho plány jsou mařeny již od samotného počátku. Situace se zdá být ještě bezvýchodnější v okamžiku, kdy Arabela navštíví svět smrtelníků a potká muže, který má předurčeno stát se jejím manželem. A Rumburak běsní a vymýšlí stále nové plány, jak se Arabely zmocnit. Když to nejde, pokusí se vztah a poté i manželství Arabely a Petra rozvrátit. Ani v tomto ale není úspěšný. A přidáme i pár zajímavostí. Připadá vám seriál již starý? Žádný problém. To si alespoň mysleli Němci, když přišli s návrhem remaku. Stalo se tak v roce 2013, kdy oslovili se svým návrhem režiséra Vorlíčka s tím, že najdou své vlastní herce. Naneštěstí pro ně ho neoslovili dostatečně, protože tento nápad okamžitě zamítl.

Doufáme, že se vám havran, v nějž se proměňoval Rumburak, velmi líbil a že jste se podle něj naučili poznávat havrany. Máme pro vás špatnou zprávu – tento havran je ve skutečnosti krkavec. A v seriálu si zahrálo mnoho krkavců. Jeden ale byl natolik inteligentní, že byl použit pro většinu scén. Jeho chovatel se několikrát ohradil proti označení havran, které bylo ve scénáři. Režisér se ale rozhodl, že kvůli tomu se scénář přepisovat nebude.

Znali jste tyto zajímavosti? Teď se můžete s chutí pustit do našeho kvízu, který prověří vaše znalosti tohoto seriálu. Přejeme vám hodně štěstí a doufáme, že vás kvíz pobaví.

Tento seriál nepobaví pouze děti, na své si přijdou i dospělí. A netýká se to pouze nostalgie, kterou můžeme zažít, když si vybavíme královské šaty či Arabelin obličej. Děj je skvělý a jeden zvrat za druhým zaručují, že se u sledování nebudeme nikdy nudit.

Zdroj článku: