Výměna manželek: Petra si dopřála místo pobytu v domácnosti hotel. Tomáš po ní totiž chtěl, aby se starala o děti

Výměna manželek: Petra si dopřála místo pobytu v domácnosti hotel. Tomáš po ní totiž chtěl, aby se starala o děti
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Petra se rozhodla zřejmě od začátku diváky pobavit. A to se jí opravdu dařilo. Její náhradní manžel se však nesmál a záplavu nadávek, kterými ji na konci zasypal, zvukaři ani nestíhali „vypípat“. Někdo možná označí jeho reakci za přehnanou, ale trochu v právu byl.

Letošní série reality show Výměna manželek, kterou často lidé označují jako sociální experiment, se zdá být mnohem dramatičtější, než bylo zvykem. Pořad vysílaný na TV Nova je pravidelně každý týden plný vyhrocených situací a odkrývá stále více problémů, které české rodiny mají.

Zdroj: TV Nova

Lucka (28) je mámou dvou holčiček (8, 1). S dětmi spojila i svou profesi a po mateřské dovolené se vrátí pracovat do dětského domova. Ona i její dlouholetý partner Tomáš (33) mají rádi psy, vedou i cvičiště a chodí se zvířaty na procházky. Jejich vášeň sdílí i osmiletá Lucka. V panelákovém bytě v Mariánských Lázních mají jednoho psa a kocoura a další hafani žijí nedaleko na oploceném pozemku. Lucka a Tomáš se do pořadu přihlásili z legrace.

Domácnost si s Lucií na deset dní prohodí Petra (36), matka tří synů (14,8,3), která pracuje jako pokladní. S partnerem Vláďou (32) a dětmi žijí v pronajatém domě u Kladna. Petra by chtěla za finanční odměnu vzít rodinu poprvé k moři. Petra není moc zcestovalá, ani netušila, kde jsou Mariánské Lázně. Petra také doufá, že si její péče o domácnost začne Vláďa vážit.

Lucka na cvičišti, zdroj: TV Nova

Petra chtěla udělat hned od počátku dobrý dojem na kamery, tak začala hledat smetí pod kobercem a předvádět nedokonalosti v nové domácnosti. Hodně jí zaskočilo, že se bude muset starat o 7 psů, protože z nich má strach. Nakonec se uklidnila, péči o venkovní zvířata zvládla osmiletá Lucinka, která to brala jako samozřejmost.

Petra byla překvapená, že Lucinka večer koupala svou mladší sestru a hned odsoudila rodiče, že chudák holka dělá jejich práci. Měla by si přece raději hrát s panenkami. Lucinka na to není a na svůj věk je hodně vyspělá, umí si udělat i jídlo, kromě psů má ráda box. Petřiny děti žádné koníčky nemají, takže je trochu z temperamentního děvčete zaskočená.

Už s prvním vařením však Petřina svatozář pobledla. Když chtěla dělat polévku a připravila do hrnce kuřecí maso a zeleninu, nemohla pokračovat, protože v domácnosti nenašla žádná dochucovadla a bez bujónu to prostě uvařit nejde. Kritice neušla ani zásoba jídla, která byla podle Petry naprosto nedostačující. Kamery sice zabíraly mrazák plný masa, ale to bylo přece zmrazené, tak z toho se vařit nedalo!

Náhradní manžel začal být brzy velmi nervózní, protože péče o roční Leontýnku byla pro Petru nad její síly, takže to bylo na něm. Tomáš s Lucií a s dětmi jsou zvyklí být často venku a doma trávit minimum času. Tomáš tak připravil pro všechny venku grilování, ale Petra si vzpomněla, že snědla nějaký chleba s cibulí, dostala z něj koliku a musela si jít hned domů lehnout k televizi. Samozřejmě bez dětí. O moc úspěšnější nebyl její náhradní manžel ani o víkendu, když vzal celou rodinu na ryby. Petru rozbolela záda a musela okamžitě odjet domů, aby si lehla a dívala se na televizi. I přátelé u rybníka si všimli, že dočasná manželka je trochu líná.

Po změně režimu si Petra vymohla, že si s Lucinkou udělají výlet a projdou město. Tomáš mezitím opět hlídal Leontýnku, a ještě u toho stačil uklidit. Když se ale dcera vrátila z výletu a požádala ho o jídlo, protože měla hlad, už se neudržel a Petře od plic řekl, co si o ní myslí. Nevaří, neuklízí, neumí se postarat o děti. Dokonce nechá celý den dítě o hladu. To, že nedokáže rozmrazit a připravit maso, ho už rozohnilo natolik, že se Petra sbalila a šla si zbytek pobytu užít do hotelu s bazénem, kde měla servis a nikdo po ní nic nechtěl. Tomu se říká snadno vydělané peníze.

V druhé domácnosti byla Lucka trochu nesvá, protože starší kluci neměli o nic zájem, seděli jen doma s telefonem. Jedli samé sladkosti, na uvařené jídlo se dívali s nedůvěrou a raději si dali rohlík. Když zjistila, že nejstarší syn propadá, komunikace se školou vázne a klukovi je to vlastně úplně jedno, už začala být zoufalá. Mladší syn ji přišel šikovný, ale s učením pomáhat nechtěl.

Po změně režimu Lucie zapojila do péče o domácnost i Vláďu a děti. Dokonce ani neprotestovali a pomáhali zametat nebo prát. Nejstarší syn Honza také poprvé v životě okrájel brambory a usmažil sýr. Z kuchyně zmizely sladkosti, aby děti začaly jíst normální jídlo. Bohužel náhradní manželka neměla dost času na to, aby mohla něco změnit.

Jak Lucie, tak její přítel Tomáš se na závěrečné posezení s druhým párem těšili. A Tomáš musel jít několikrát ven chytit druhý dech. Lucie jeho výbušné stavy zvládá dobře, ale Petra z něj byla vyděšená a nazvala ho psychopatem. On šel v nadávkách ještě dál a bylo opravdu „veselo“.

A protože byl potřeba nějaký dobrý konec, tak se nakonec objevil i prstýnek a žádost o ruku.

Zdroje článku: