Výměna manželek: Karolínu náhradní manžel vyhodil z bytu, poslední noc to zachraňovala přespáním v hotelu

Výměna manželek: Karolínu náhradní manžel vyhodil z bytu, poslední noc to zachraňovala přespáním v hotelu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dvě rodiny plné dětí, dva naprosto odlišné přístupy k soužití i k výchově potomků. V obou rodinách byly výrazným prvkem peníze. V jedné rodině peníze chyběly, v druhé se nesmyslně utrácelo. Nezaměstnaný ajťák Jarda se předvedl, na co všechno má, ale místo obdivu zaslouží spíš politovat.

Karolína (37) žije s Jardou v pronajatém domě u Neratovic se třemi malými dětmi. Karolína chce, aby si manžel Jarda uvědomil, že není služka a víc doma pomáhal. Temperamentní ajťačka ale nevypadá, že by si s organizací domácnosti neporadila. Jak později vyplynulo, Kája by si za peníze z reality show ráda dopřála liposukci a další úpravy vzhledu, aby se po dětech dostala do formy.

Zdroj: TV Nova, www.nova.cz

V druhé domácnosti žije Mirka (30), která je stejně jako Kája, v současnosti na rodičovské dovolené. Rodina žije v pronajatém bytě na ostravském sídlišti. Mirka má s Tomášem čtyři potomky (1 rok až 13 let). Nejstarší Petr už se o sebe zvládá starat sám, sedmiletý Matyáš byl u babičky na prázdninách, takže náhradní manželka měla na starosti dvě malá děvčátka. Mirka kvůli těhotenství přišla o zuby, a tak by si ráda z finanční odměny od TV Nova dala do pořádku chrup, aby se zase mohla smát.

Karolína přišla do skromně vybavené domácnosti, a jak už to bývá zvykem, hned začala uklízet. V manuálu se dočetla, že Tomáš je trochu výbušnější, ale pár dní to nebyl až tak velký problém. Jenže Karolína ráda utrácí, a tak začala nakupovat více, než Tomáš považoval za rozumné. Přestože u některých věcí uvedla, že je koupila jako dárek, protože ví, že si je rodina nemůže dovolit, Tomášovi to bylo nepříjemné a cítil se ponížený, že nevydělává tolik, aby mohl utrácet.

Jedna věc je koupit dětem ručníky, ale Karolína to silně přeháněla. Například byla rozhodnutá koupit kávovar, protože v rodině nebyl a ona má dobrou kávu ráda. Hned však řekla, že ho v náhradní rodině nechá, protože oni si ho nemohou dovolit koupit a ona ano. To už bylo na Tomáše moc, doma kávu ani moc nepijí, takže její nápad okamžitě zavrhl. Mezi párem se začalo postupně zvyšovat napětí. Tomášovi vadilo i to, že mu Karolína neustále kritizuje výchovu dětí a s ničím není spokojená. Navíc Tomášova domácnost nebyla přehnaně uklizená a Karolína se neustále předváděla, jak musí ten jejich nepořádek uklízet.

Karolína s manuálem v ruce, zdroj: TV Nova

V ostravském bytě ani nefungovala změna režimu, protože Tomáš už měl Karolíny plné zuby a nebyl ochotný se s ní na ničem dohodnout. Začali si trochu dělat naschvály a vše vyvrcholilo den před koncem pobytu. Karolína, která blahosklonně kupovala dětem dárečky, najednou chtěla zaplatit i věci, které koupila do domácnosti, aniž by to s Tomášem probrala. To se ho dotklo, a nakonec se hádka točila i kolem toho, že jí nechce zaplatit cibuli a máslo. Stydět by se za takové chování měli oba.

Bylo jasné, že oba jsou ve svých rodinách dominantní a není způsob, jak by se mohli na něčem domluvit. Nakonec už to Tomáš nezvládl a Karolínu vyhodil. Ta šla přespat do hotelu a poslední den při cestě autem už na sebe nepromluvili. Ještě se trochu poškádlili při konečném posezení.

V druhé domácnosti tichá a pokorná Mirka s Jardou problém neměla. Trošku se strachovala, že bude problém, když nebude vozit děti do školky, protože nemá řidičák. Nezaměstnaný Jarda měl času dost, a tak se o dopravu postaral. Mirka jen trochu nechápala, proč musí děti vozit přes celou Prahu, a tak tráví 2 x denně dvě hodiny v autě. Podle Jardy má však školka benefity, a když potřebují, mohou tam děti nechat i přes noc. Nakonec má přece auto za 1,5 milionu, jak se pochlubil, tak proč by si nezajezdil.

Naštvaný Tomáš byl z Karolíny totálně rozhozený, Zdroj: TV Nova

Celá domácnost Karolíny a Jardy byla jako výstavka toho, že si mohou dovolit utrácet víc, než je třeba. Jarda sice uznal, že jeho žena utrácí zbytečně moc, ale sám nebyl jiný a s neustálým předváděním všeho, včetně informací, co za to zaplatili, byl možná ještě trapnější, než když se Karolína s Tomášem hádali, kdo zaplatí cibuli.

Mirka nebyla nijak konfliktní, takže si své názory nechala pro sebe, ale ani ona nepochopila, že děti sice musí jezdit do nóbl školky, ale jejich rodiče nepovažují za nutné je naučit ranní hygieně, jako je čištění zubů. Jarda sám podotkl, že během pobytu Mirky bylo doma uklizeno víc, než když je tam Karolína, takže tak trochu shodil svou ženu a její přehnanou potřebu uklízet v domácnosti Tomáše.

Děti měly plnou zahradu hraček a samozřejmě že došlo i na nějaké to předvádění nafukovacího brouzdaliště nebo vířivky. Jinak však seděly už od snídaně u tabletů a prakticky tak trávily veškerý čas, kdy zrovna necestovaly do školky nebo z ní. Jednou tedy došlo na výlet na pole, aby Jarda předvedl, že potomci (5,3 a půl roku) mají auto, letadlo a vrtulník na dálkové ovládání. Ovšem vrcholem bylo, když děti, které si neumí čistit zuby, dostaly chytré hodinky (i to půlroční). Údajně je to podle Jardy ideální pomůcka, aby věděl, kde děti jsou a co dělají. Tak asi potřebuje mít přehled, zda sedí u tabletu v kuchyni, nebo leží na posteli v dětském pokojíčku. A samozřejmě nejmladší Dominik také dostane tablet, hned jak pochopí, co to je.

Závěrečné posezení tak bylo opět soubojem o největší autoritu mezi Karolínou a Tomášem. Mirka je zvyklá, že její hlas nic neznamená a Jarda vypadal spíš jako Karolínin mladší bratr, kterému musí dávat instrukce, jinak by ani nevěděl, co si počít s životem.

Zdroje článku:
  • Voyo,
  • autorský článek