Výměna manželek: Když se z Pepíka, otce dvou dětí, stane Dominika

Výměna manželek: Když se z Pepíka, otce dvou dětí, stane Dominika
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tento týden na diváky čeká zajímavý pohled do rodiny, kde se jeden z partnerů rozhodl pro změnu pohlaví. Může takový vztah vydržet? Druhý pár z Výměny v tom má jasno. Máma od dvou dětí přece ve třiceti nepřestane žít jen proto, že se jí doma z partnera stala kamarádka!

Kačce je 29 let a má dvě děti, se kterými žije v nájemním bytě v bytovce na vesnici ve Středočeském kraji. Rodinu tvoří ještě Dominika, která ještě před pár lety byla Pepou. Katka je heterosexuální a život se jí začal komplikovat, když se Pepa rozhodl, po narození dvou potomků, provést radikální změnu ve svém životě a stát se ženou.

Teprve v dospělosti mu došlo, že prázdnota, kterou cítí, je daná tím, že s jeho tělem není něco v pořádku. Začalo to oblékáním dámského oblečení v soukromí a v průběhu natáčení se po několikaleté léčbě chystal na operaci, která z něj měla udělat dokonalou ženu, Dominiku.

Je jasné, že v této výměně se bude vše točit kolem změny pohlaví, a to z několika úhlů pohledu.

Darina, která přijela k Dominice (která odmítá oslovení taťka) ze Slaného, situaci moc nechápala. Vůbec nedokázala pochopit, že se Pepa naprosto sobecky rozhodl k tomuto kroku v době, kdy byl dvojnásobným otcem. Děti (8 a 6 let) s rodinnou situací problém nemají a doma mají prostě mamku a Dominiku.

Darina především nechápe Katku, která není lesba, že se v mladém věku dobrovolně připravila o partnera. A už vůbec nepochopila její nedávnou nevěru, kterou odůvodnila tím, že se potřebovala cítit ženou a doma se vše točí jen kolem problémů Dominiky.

Jak se Katka svěřila Tomášovi (partnerovi od Dariny), nemá ještě úplně jasno, jak bude její vztah v budoucnu vypadat. Na jedné straně má Pepu ráda, přestože je z něj Dominika, ale také si uvědomuje, že nechce tak mladá přijít o všechny radosti života a žít jen prací a péčí o děti. Tomáš také nad její situací kroutil hlavou. Katka sice jedním dechem tvrdí, že Dominiku miluje proto, jakým je člověkem, ale to jí nebránilo si najít milence. Dominika však nemá v úmyslu žít ve volném vztahu, kde by se bral ohled i na potřeby Katky.

Darina i Tomáš se shodli na tom, že takový vztah nemůže dlouho fungovat. Darina dokonce zastává názor, že Katka měla jednat hned, když se její partner ke změně rozhodl, protože takhle se budou jen trápit a Katka je mladá a hezká a nebude mít problém si ještě najít nového partnera.

Jenže Katka nemá k radikálnímu řešení odvahu. Bojí se zůstat s dětmi sama. Její život tak skončil v začarovaném kruhu a ani deset dní v jiné domácnosti jí moc nepomohlo. Jedna návštěva u kadeřníka její problémy nevyřeší.

Domů se sice vracela s odhodláním, že tuto životní zkoušku s Dominikou zvládne, ale také si uvědomila, že její potřeby jsou ve vztahu už několik let úplně upozaděné a stále se řeší jen pocity a potřeby Dominiky. Ta si ještě stěžuje, že s ní Katka nechce chodit mezi lidi. Ale každý, kdo bydlí na vesnici, to nejspíš chápe.

Tak snad se s odstupem času štáb vypraví do Zvírotic, aby se diváci dozvěděli, jak tento netradiční příběh pokračuje.

Zdroje článku: