Vánoce herců z Ulice: Někteří je moc neprožívají, jiní je slaví rovnou dvakrát

Vánoce herců z Ulice: Někteří je moc neprožívají, jiní je slaví rovnou dvakrát
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vánoce by měly být svátky, které rodina tráví společně a v klidu. Beze stresu z nakupování dárků a přílišného zdobení je prožívá např. Jaroslava Obermaierová. Anežka Rusevová si naopak vánoční tradice vychutnává a každoročně zdobí svůj stromeček v kořenáči.

Anežka Rusevová nekupuje uříznutý stromek

Letošní vánoční speciál Ulice strávila Anežka Rusevová coby Vendula částečně na charitativním jarmarku, večer pak s rodinou v Lumírově bytě. Podobně to má i ve skutečnosti, jezdívá totiž s příbuznými na chalupu, ale jak sama potvrdila v pořadu TV Nova, není to vždy jednoduché.

Jezdíme každý rok na chalupu do jižních Čech. Jednou jsme třeba nemohli projet závějemi, že jsme se k té chalupě nemohli ani dostat a museli jsme to objíždět přes pole, to bylo docela dobrodružné.

Z vánočních tradic u nich dodržují např. to, že si ke štědrovečerní večeři dopřávají kapra s bramborovým salátem, zdobí stromeček a dávají si dárky. Herečka připomíná, že když před dvěma lety držela dietu, měla na Vánoce lososa a odlehčenou formu salátu, takže se vlastně nebrání ani jiným možnostem. Také výzdobu různě obměňuje, ale má ráda hlavně tradiční slaměné ozdoby. V posledních letech se snaží recyklovat stromeček v kořenáči, nekupuje tedy každoročně uříznutý.

Jaroslava Obermaierová místo darů rozdává ořechy

U Jaroslavy Obermaierové, představitelky Vilmy Nyklové, jsou Vánoce především o klidu a pohodě. Stresu se herečka snaží vyhnout, vlastně tyhle svátky nijak zvlášť nemiluje. Naštěstí, jak říká pro TV Nova, bude tou dobou stejně účinkovat v představení. Podotýká, že ani nemá v okolí žádné malé děti, pro které by se snažila vyčarovat sváteční atmosféru. Ani cukroví v podstatě nemusí péct, poněvadž ho vždycky dostane. Má strom, který plodí spoustu ořechů. Sama jim příliš neholduje, ale zase je ráda sbírá. Všichni si je pak od ní berou a na oplátku jí dávají právě cukroví. Ani vánoční stromeček nezdobí, má v domácnosti málo místa a výzdobu spíše střízlivou. Pokud jde o dárky, ty neřeší už vůbec.

Jaroslava Obermaierová a Václav Svoboda ve vánočním speciálu Ulice
Jaroslava Obermaierová a Václav Svoboda ve vánočním speciálu Ulice | Zdroj: TV Nova

„Synovi je čtyřicet a má před Vánocemi narozeniny, a protože vždy, když něco potřebuje, mu to dám, tak Vánoce s dárky vůbec neprožíváme. S kamarádkou si třeba dáme voňavku, syn mi vždy kupuje knížku a já jemu také nějakou drobnost.“ Na otázku, zda jako většina diváků tráví čas u pohádek, odvětila:

Já mám nejradši krimi a ty na Vánoce nejdou, takže mám smůlu. Pohádky už moc nesleduju, už je všechny znám. Jsou tam většinou ty staré, jsou hezké, ale spíš se jdu projít, když počasí dovolí.

Jaroslav Blažek má dvoje Vánoce

Pro Jaroslava Blažka, který v Ulici hraje Bruna, znamenají Vánoce příležitost ke každoroční rekapitulaci. Letošní svátky stráví doma s přítelkyní, nejdříve budou u její rodiny, poté si dopřejí nějaký čas o samotě a následně zamíří ještě k jeho rodině.

My to máme zajímavé v tom, že moje maminka je Ukrajinka, takže slavíme Vánoce dvakrát, ale dárky si dáváme jenom na tyto české Vánoce. Na ty ukrajinské, které probíhají 6. ledna, je už jenom zase rodinné setkání.

Bruno s Marečkovými na jarmarku v Ulici
Bruno s Marečkovými na jarmarku v Ulici | Zdroj: TV Nova
Zdroje článku: