Čtvrteční Ulice a internet: Eva ho využije k podnikání, Vilma by se před ním měla mít na pozoru

Čtvrteční Ulice a internet: Eva ho využije k podnikání, Vilma by se před ním měla mít na pozoru
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dvě dámy, které ještě nedávno ani netušily, co jsou sociální sítě, se rozhodnou rozšířit své obzory. Eva s Frantovou pomocí hodlá skrze sdílené příspěvky začít pořádně vydělávat a Vilma už je na Facebooku pečená vařená, což dělá starosti hlavně Lexíkovi. Proto si babču vezme do parády.

Eva nabírá lidi mezi známými. Moc úspěšná není

Eva Knoblochová potřebuje vytvořit odkaz na příspěvek na sociální sítě, ale v tomto směru je bohužel ještě méně zkušená než ostřílená internetová odbornice Nyklová. Poprosí proto Františka o pomoc. Rozhodla se tajně proniknout na rybářské fórum a teď by se jí hodil odkaz na kladný komentář rybáře, který vychvaluje její přípravek. Přidává se do návnad na ryby, aby lépe braly. Dokonce i Vlasta Pešek musel uznat, že to funguje. Franta je sice zaneprázdněný vlastní prací, ale Evě ochotně poradí a nastaví jí u příspěvku i notifikace, což je pro ni úplně cizí pojem. Nevadí, dá se předpokládat, že kdokoli si příspěvek přečte, nejspíš stejně připojí negativní komentář…

Eva má nový plán, ale uspěje?
Eva má nový plán, ale uspěje? | Zdroj: TV Nova

Později se Eva zastaví v salonu, ne snad kvůli Ivě nebo proto, aby si u Jitky nechala udělat nehty, ale proto, aby Jitku zlanařila. Nazve ji šikovnou a samostatnou ženskou, což je prý spojuje. Nabídne jí obchodní spolupráci, tedy že by také prodávala doplňky stravy. Slíbí, že vše zařídí – dovoz zboží, papírování, zkrátka všechny otravné věci kolem. Na lidi má čuch a cítí, že Jitka má obchodní talent a dokáže se do potenciálních zákazníků vcítit. To už je půlka úspěchu. Jitka však namítne, že víc peněz nepotřebuje. Upřímně, žádný velký zájem to v ní nevzbudí. Eva tedy selže a ze salonu naštvaně odejde.

Lexík poučuje babičku: Tohle na internetu nesmíš dělat

Vilma využívá rychlejšího internetu u Lumíra, ale i když je zaneprázdněná sociálními sítěmi, neztrácí přehled o dění v ulici. S nadšením syna informuje, že viděla Jirku Hložánka s kyticí a později vycházet z domu Peškových, takže logicky musel být u Martinky.

Pro Lumíra to není žádná novinka, navíc je trochu nevrlý a znepokojený kvůli tomu, co předchozího dne zmiňoval Lexík – že se babička nechová na internetu bezpečně. Samozřejmě to hned nadhodí a ani nenechá Vilmu protestovat. Podívá se jí přímo na Facebook a v seznamu přátel objeví samá podivná individua. Haslan Ruslan? A co tam dělá azbuka? Co je to za lidi a proč si Vilmu přidali? Kéž by tušila, vždyť ona si ani nepřeloží jejich zprávy psané v cizím jazyce. Lumír ji nabádá, aby byla opatrná, ale známe Nyklovou. Víc se bude starat o milostný život Martiny Dubovské než o bezpečnost vlastního profilu.

Lexík udělá babičce prezentaci o nástrahách internetu.
Lexík udělá babičce prezentaci o nástrahách internetu. | Zdroj: TV Nova

Lexík to naštěstí odhodlaně vezme do vlastních rukou a připraví si pro babičku prezentaci o nebezpečích, která číhají na internetu. Překvapí tím i Kateřinu, která mu s přípravou pomůže. Více než dvacet kartiček s důležitými pravidly ale zřejmě bude nad Vilminy síly. A to ještě netuší, že ji čeká domácí úkol. O těch kartičkách se jí pravděpodobně bude v noci zdát.

Zdroj článku:
  • Autorský text