Středa v Ulici: Kristýna lanaří redaktora, Evžen má se statkem velké plány a Marie kňučí, že Jolana dává přednost koni

Středa v Ulici: Kristýna lanaří redaktora, Evžen má se statkem velké plány a Marie kňučí, že Jolana dává přednost koni
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Juliin případ se Tomáškovi nejeví jako adept na sólokapra. Kristýna musí vynaložit obrovské úsilí, aby ho získala na svou stranu. Evžen se hrne do bankovní půjčky, chce zvelebit statek a nabídnout ho k rekreačním účelům. Marie kňourá u Vlasty, že kvůli Jolanině životnímu snu nebude moct cestovat.

Novinář dělá drahoty, Juliin případ mu moc nevoní

Kristýna a Blanka se v krámku sejdou s novinářem Daliborem Tomáškem, aby ho přemluvily ke spolupráci na případu podvodnice Julie Papežové. Tomášek má ale hromadu jiné práce, a tak se jim zdráhá vyhovět. Řeknou mu všechno o Juliiných praktikách ve snaze jej přesvědčit. Kristýna mu vylíčí, co všechno s terapeutkou prožila, čeho byla svědkem a kolik peněz si Papežová za takzvanou pomoc bližním účtuje. Nevynechá ani příběh klientky Aleny, která se pod vlivem terapeutky pokusila o sebevraždu a pořád trpí depresemi.

Tomášek si udělá několik poznámek, ale z jeho výrazu není jasné, jak se nakonec rozhodne. Slíbí se ozvat za den nebo dva, a když z krámku odejde, Kristýna vytuší, že všechna snaha byla stejně zbytečná. Tenhle „námět“ zkrátka asi není dostatečně atraktivní. Tomášek jí ale pošle zprávu ještě téhož večera, aby ji informoval, že do toho s nimi přece jen půjde. Julie se má na co těšit…

Rodinný statek se má proměnit v turistickou atrakci

Evžen prozkoumá nabídku podnikatelských půjček. Chce si vzít jednu na sebe, což se Blance nezamlouvá, takže se začnou dohadovat. Ona mu navrhne možnost, že by si tedy vzal půjčku jenom na sebe, ale ona by z něj v tom případě oficiálně udělala spolumajitele statku. To však zase nechce Evžen. Jejich hlučnou diskuzi přeruší Kristýna, které pak oba společně oznámí, že by chtěli statek zrekonstruovat, pronajímat ho a nabízet tam agroturistiku. Dívce to připadá jako super nápad – něco, co by řekla do Evžena, ale ne do mámy. Babička Marie naneštěstí už tak nadšená nebude…

Jolana potřebuje nějakého koníčka – ideálně živého

Marie dorazí k Peškovým, aby Vlastovi oznámila, že chce jeho narozeniny oslavit na statku, a pokud nepojede dobrovolně, prostě ho unesou. Vlastík má pocit, že už je jednou nohou v hrobě a že opravdu není co slavit. Za takové hloupé řeči ho Amálka vyplísní, ale při pohledu na ně si Marie uvědomí jednu věc. I když se manželé hašteří, v důležitých věcech se nakonec vždycky shodnou.

Vzápětí dojde řeč na to, že si chce Jolana pořídit koně. Vlastík sdílí Mariin názor, že s tím bude spousta starostí a práce. Marii hlavně vadí, že péče o koně zabere hodně času, a ona přitom stále stojí o cestování s manželkou. Kdo se o koníka postará, zatímco budou s Jolanou pryč? Evžen? Není to žádná legrace. Amálka však namítne, že když je teď Jolana v důchodu, potřebuje se zkrátka na něco zaměřit. Marie si to uvědomuje, jen neví, jak se s tím vyrovnat.

Zdroj článku:
  • Autorský text