V úterní Ulici ztratí Vendula snubní prsten a Evžena s Blankou si kvůli vloupání podá policie

V úterní Ulici ztratí Vendula snubní prsten a Evžena s Blankou si kvůli vloupání podá policie
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Někteří lidé by měli mít silvestrovské večírky zakázané. Martina raději zapomněla na vše, co na horách vyváděla. Vendula se ji během slavení pokoušela krotit, ale nějak přitom přišla o snubní prsten. Ještě větší průšvih čeká Blanku a Evžena. Sousedka je přistihne při vloupání a zavolá policii.

Martina má z ostudy kabát a Vendy přišla o snubák

Po návratu ze Špindlerova Mlýna byla Martina tak trochu společensky unavená. V úterý už ale bude při síle a konečně se s Jirkou pořádně přivítá. Její milý ji však překvapí touhou po podrobnostech ze silvestrovského večírku. Jaké to tam vlastně bylo? Martina by mu jistě ráda odpověděla, jen kdyby si průběh oslavy pamatovala. Přehnala to s alkoholem a teď má okno. Od Áji a Venduly proto potřebuje pomoct zrekonstruovat události onoho večera. Ája naneštěstí usnula už v devět, takže se silvestrovských radovánek vlastně nezúčastnila.

Vendula naproti tomu vyděsí Martinu dramatickými detaily. Rozdováděná kuchařka se prý přidala k běžkařům z jejich penzionu, vyrazila s nimi do města a flámovala jako utržená ze řetězu. Vendula jí marně volala, nakonec ji musela jít osobně zkontrolovat a nalezla ji ve víru tance. Při té příležitosti se jí nějak záhadně ztratil snubní prsten, čehož si ale Vendula všimne teprve teď. Mohla ho nechat na horách? Tak či onak se Pavel zblázní, až na to přijde!

Babička Nyklová je teď na Facebooku

Vilma díky novému tabletu a Lexíkově asistenci objeví kouzlo sociálních sítí a uvědomí si, že nutně potřebuje k životu Facebook. Dokonce pošle Martině žádost o přátelství, čímž ji překvapí a pobaví. Zatímco Kateřina tuhle nově objevenou snahu držet krok s dobou schvaluje, Lumír to celé považuje za hloupost. Martina podle něho bude ještě litovat, že žádost odsouhlasila, až ji paní Nyklová bude mít pod neustálým drobnohledem.

Vánoce 2023 u Nyklových
Vánoce 2023 u Nyklových | Zdroj: TV Nova

Evžen se vloupá do penzionu, přijede i policie

Blanka bude v úterý hořce litovat toho, že předchozího dne přemlouvala Evžena k návštěvě penzionu. On si totiž najednou vezme do hlavy, že musí za každou cenu proniknout dovnitř a podívat se, jak to tam vypadá. Když nenajde klíč, bez váhání vyrazí dveře, což Blanku pochopitelně vyděsí. Nerada by se dostala do průšvihu, ale na ten už mají slušně zaděláno, protože je při vloupání přistihne zvědavá sousedka. Je to taková nová, místní Urbanka, která se plete do cizích záležitostí a bez okolků zavolá policii. Naštěstí Blanka včas vytuší, že se schyluje k problémům, a nechá Haně hlasovou zprávu.

Paní Šmýdová tak brzy dorazí na místo činu a vysvětlí policistům, že se jedná o nedorozumění. Pro dobro Blanky a Evžena zalže a bude tvrdit, že s nimi měla domluvenou schůzku. Zatímco Blanka se jí za nečekaný vpád omluví a také jí poděkuje za pomoc, Evžen se naopak rozčílí a vyčte Haně, že z krásné chaty udělala ruinu. V penzionu strávil kus života a ničí ho, že dům, o který se dřív staral, je teď v tak příšerném stavu. Ještě horší ale bude, že s Blankou přestane mluvit. Je naštvaný, chladný a ona už ho vůbec nepoznává.

Zdroj článku:
  • Autorský text