Pondělní Ulice ve znamení strachu z Adély Dostálové: Ota by nasměroval muže zákona na Soninu adresu

Pondělní Ulice ve znamení strachu z Adély Dostálové: Ota by nasměroval muže zákona na Soninu adresu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
S odhalováním totožnosti Adély Dostálové by se Otík neobtěžoval, dávno ví, že je to Soňa, i když s ním zatím nikdo nesouhlasí. Na jeho slova ještě dojde. Zatímco Magda řeší tohle drama, Vendula se v bistru potýká s vlastním. V úterý budou mít s Pavlem výročí a on si určitě všimne falešného prstýnku.

Otík by záhadu neznámé potížistky vyřešil raz dva

Ota bude i v pondělí trvat na tom, aby se k problému s Adélou Dostálovou přivolala policie. Ta už snad zjistí, kdo se za falešným profilem skrývá, ačkoli sám je skálopevně přesvědčený, že to může být jedině Soňa. Každopádně se to musí urychleně vyřešit. Studenti už nafouknuté kauzy využívají k hloupým žertíkům. Na školní nástěnce se objeví výkres s nevhodným výjevem, který Magda okamžitě zabaví a v ředitelně ukáže Ireně, společně se samotnou fotografií a komentáři na sociálních sítích.

Zkušená Landová se stejně jako Otík přikloní k řešení v podobě policie. Koneckonců tady jde nejen o pověst školy, ale samotné Magdy. Podle Oty by navíc přivoláním policie dokázala, že si nenechá ohavné útoky líbit, a možná by jejich původce odradila od dalších pokusů škodit. Magda si však uvědomuje, že zásah policie by vyvolal obrovskou aféru a ještě větší zájem veřejnosti, což gymnázium nemůže potřebovat.

Matěj a Štefan se navzájem omluví a zkusí vymyslet, co s fotkou.
Matěj a Štefan se navzájem omluví a zkusí vymyslet, co s fotkou. | Zdroj: TV Nova

Během dne se Prokop a Soňa sejdou v nové studovně, jejíž úpravy a vybavení si budou náramně pochvalovat. Prokop se zmíní, že mu Magda nabídla zástupnictví, s jehož přijetím pochopitelně váhá. Soňa ho ale ujistí, že kvůli ní rozhodně odmítat nemusí. Vzápětí se ve studovně objeví Magda a důrazně Soňu požádá o rozhovor. Pokusí se jí opatrně zeptat, jestli náhodou právě ona není tou neznámou Adélou Dostálovou, která si na internetu počíná mimochodem velice opatrně, takže je zřejmé, že to nebude nikdo ze studentů. Jistě to však bude někdo z této školy, protože proč by Magdě škodil někdo zvenčí? Soňa se rádoby pobaveně rozesměje a všechno popře, ale jakmile Magda vykročí ze dveří, hned si na telefonu zobrazí stránky Facebooku. Diváci uvidí, že tam snadno přepíná mezi dvěma různými profily

Výročí svatby se pro Vendulu změní ve zlý sen

Vendula se nadále nervuje kvůli falešnému snubnímu prstýnku. Už v úterý budou s Pavlem slavit výročí svatby, ale ona by si zřejmě jako jediná žena na planetě přála, aby její muž na to významné datum raději zapomněl. Pavlík je totiž velmi sentimentální, rád si právě při takových příležitostech prohlíží prstýnky zblízka a vzpomíná na staré dobré časy. Určitě si tedy všimne, že na falešném prstenu chybí rytina, na kterou Vendula při koupi nějak pozapomněla, a pořádně se naštve.

Zatímco čím dál zoufalejší Vendula přemýšlí, jak se před následky své velké lži zachránit, Pavel jí do bistra přinese faktury a s úsměvem ji pozve na romantickou večeři, která proběhne právě v úterý. Roztěkaná majitelka bistra si nesoustředěně projde obdržené papíry a náhodou si všimne, že tam Pavel zapomněl jednu fakturu navíc. Takovou, kterou ona správně neměla vidět. Fakturu na nějaký nový prsten. Takže Pavlík chce dát manželce dárkem prstýnek! Panebože, to si určitě všimne, že zatím nosí na ruce falešný!

Zdroj článku:
  • Autorský text